Beeld uit het filmpje op het Odulphus Lyceum
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld uit het filmpje op het Odulphus Lyceum © BD

Leerling slaat conciërge op middelbare school nadat genderdiscussie uit de hand loopt

In een filmpje dat het internet over gaat is te zien hoe een leerling een slaande beweging maakt naar de conciërge van het Odulphus Lyceum in Tilburg. Het incident is een gevolg van een discussie over gender.

22 reacties

 • Maikel Poppelaars

  4 maanden geleden
  Er zijn maar 2 genders man of vrouw, hoe je je voelt interesseert niemand wat.
 • Catharina de Zaayer

  4 maanden geleden
  Koters moeten nog opgevoed worden want de ouders van nu vinden hun luxe en enz te belangrijk. En s huiven hun statussymbool kinderen met paar weken naar een opvang en doen geen zak aan verantwoorlijk opvoeden
 • J Bakker

  4 maanden geleden
  De hele maatschappij is verziekt en kijk de debatten in de 2 kamer op enkeling na die nog nadenken over de normen en waarden maar de meesten zijn van het pad af. En daar worden wij door geregeerd. Men weet het niet meer Men houd God er buiten en wil elf bepalen wat goed of kwaad is. Wat moet er dan van een land terecht komen. Alles wordt los gelaten de mensen leven heeft geen waarde. Meer Dus kijk waar u op stemt de komende verkiezingen zal bepalen wat er gebeurt.
 • a. gulif

  4 maanden geleden
  @maarleveld. Iedereen moet kunnen zijn wie en wat hij/zij wil.Als mensen genderneutraal aangesproken willen worden prima, wil ik graag doen. Maar hoe kan er verwacht worden van anderen dat dit maar direct duidelijk is? Waarom er maar vanuitgaan dat het gebeurt vanuit niet accepteren als het een keer verkeerd benoemt wordt? Accepteren komt van 2 kanten.
 • Edwin Maarleveld

  4 maanden geleden
  Wat een reacties. Verdiep je eerst eens in het onderwerp gender. Zijn wie je bent heeft niets te maken met het eigenlijk kinderachtige 'we moeten allemaal neutraal zijn'. Onzin. En 'er zijn nou eenmaal jongens en meiden' laat alle wetenschap hierover voor het gemak weg. Het gemak van de reageerder over de rug van mensen waar het gewoon anders is. Geweld mag zeker niet. Een veilige omgeving voor leerlingen moet wel. Dus ook rond gender. Homo/biseksualiteit heeft ook met gender te maken trouwens.