LEES TERUG | Aantal boeren toch over snelweg terug naar huis, politie grijpt in

BoerenprotestDuizenden boeren hebben zich vandaag verzameld in Den Haag om te protesteren tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Het protest begon op de Koekamp, maar toen de boze boeren zich wilden verplaatsen naar het ministerie van Landbouw greep de politie in. Farmers Defense Force-voorman Mark van den Oever stelde het kabinet een ultimatum en riep om 15.00 uur na het verlopen ervan op om stickers te gaan plakken als ‘ludieke actie’. Wij hielden vandaag een liveblog bij dat je hieronder terug kunt lezen.

Tractors blokkeren een kruispunt nabij de Koekamp. Boze boeren demonstreren tegen het stikstofbeleid van het kabinet.
Volledig scherm
Tractors blokkeren een kruispunt nabij de Koekamp. Boze boeren demonstreren tegen het stikstofbeleid van het kabinet. © ANP
Boeren demonstreren in Den Haag tegen het stikstofbeleid van het kabinet.
Volledig scherm
Boeren demonstreren in Den Haag tegen het stikstofbeleid van het kabinet. © ANP
Tractoren en politieagenten op de A12 bij Den Haag voorafgaand aan de landelijke demonstratie tegen het stikstofbeleid van het kabinet.
Volledig scherm
Tractoren en politieagenten op de A12 bij Den Haag voorafgaand aan de landelijke demonstratie tegen het stikstofbeleid van het kabinet. © ANP
  1. VVD laat PVV en Forum verder achter zich in virtuele peiling: ‘Rutte is een echte crisismanager’

    VVD laat PVV en Forum verder achter zich in virtuele peiling: ‘Rutte is een echte crisismana­ger’

    Premier Mark Rutte krijgt veel waardering voor de manier waarop hij met de coronacrisis omgaat. In de eerste weken van de crisis stijgt de VVD met acht zetels in de virtuele peilingen. Geert Wilders (PVV) en Thierry Baudet (Forum voor Democratie) verliezen juist kiezers vanwege hun opstelling en het beleid dat zij hebben bepleit in deze crisis, blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Ipsos en EenVandaag.