Edo Draaijer
Volledig scherm
PREMIUM
© Edo Draaijer

Lezers moedeloos over toekomst: ‘Straks geen warm eten meer en misschien een bijbaan?’

Uitslag PeilingOost-Nederland maakt zich grote zorgen over de situatie waarin het land is beland. De moedeloosheid grijpt ernstig om zich heen door fors gestegen prijzen voor onder meer energie en eten. De nood is bij sommige mensen zo hoog dat ze het leven niet meer zien zitten.

56 reacties

 • Arend van Faassen

  6 dagen geleden
  Yvonne Veld, ik weet niet waar jij woont, maar hier in Zwolle zie ik hetzelfde als Gerrit de Goeij. Mensen uit Zuid of Stadshagen die met hun auto naar het centrum komen en te beroerd zijn om in een parkeergarage te parkeren en het maar voor je deur doen en terugkomen met tassen vol boodschappen en dozen met allerlei electronica. Er zullen best mensen zijn die moeite hebben de eindjes aan elkaar te knopen, maar over het algemeen lijkt het dus nog prima te gaan.
 • Yvonne Veld

  6 dagen geleden
  Gerrit de Goeij: Wat een aannames. Ik heb een auto, rij er amper meer mee gezien de brandstofprijzen net als heel veel anderen bij mij in de buurt. En karren vol luxe producten? Ik weet niet waar jij woont en boodschappen doet maar is dat representatief voor heel Nederland? Ik zie het hier toch heel anders en zeker ook al jaren in mijn eigen kar. Ja, heel heel soms permiteer ik mijzelf iets extra's als ik aan het einde van de maand iets over heb. Mag dat?
 • Joost Boswijk

  7 dagen geleden
  Voor degenen die de EU de schuld geven: kijk eens naar het Verenigd Koninkrijk, dat uit de EU is gestapt. De ellende is daar nog groter, ongeveer een kwart van de bevolking leeft in armoede en dat cijfer is zonder de gevolgen van de huidige prijsstijgingen. Bij een overheidstekort van ruim 100% van het bruto binnenlands product wil de nieuwe premier nog eens 150 miljard lenen om de nood enigszins te lenigen. Wat mij betreft mag u Nederland voor het VK verruilen, ik blijf liever hier.
 • René Steman

  1 week geleden
  De situatie waarin wij ons nu bevinden is veroorzaakt door het kabinet en de EU door hen zijn wij betrokken bij een oorlog tussen 2 dictatoriale leiders . Ik heb totaal geen begrip voor welke steun dan ook voor dit soort schurken Staten. Ook de EU is een globalistisch gedrocht wat ons de komende jaren mede door het eurofiele kabinet veel armoede zal doen toekomen . Ik hoop dat de Nederlanders wakker worden en ook zien dat de EU op dit moment niets anders dan ellende veroorzaakt .
 • Auke de Jager

  1 week geleden
  Weet waarop u stemt!!