Criminoloog Jasper van der Kemp en rechtspsycholoog Peter van Koppen kijken toe hoe met behulp van een grondradar een locatie op de Strabrechtse Heide wordt onderzocht.
Volledig scherm
PREMIUM
Criminoloog Jasper van der Kemp en rechtspsycholoog Peter van Koppen kijken toe hoe met behulp van een grondradar een locatie op de Strabrechtse Heide wordt onderzocht. © Jeroen Kuit

Ligt Tanja Groen in één van de gevonden ‘graven’? ‘Er is hoop, zeker’

Het Openbaar Ministerie in Limburg hakt deze week de knoop door of er op de Strabrechtse Heide opnieuw gezocht gaat zoeken naar Tanja Groen. Wetenschappers wezen deze week drie kansrijke plekken aan. Maar hoe groot is de kans dat de vermiste studente daar ook echt ligt?

  1. Leven van scholiere Marit (17) overhoop na mysterieuze ‘prik in been’: ‘Ik ben gedrogeerd’
    PREMIUM
    needle spiking

    Leven van scholiere Marit (17) overhoop na mysterieu­ze ‘prik in been’: ‘Ik ben gedrogeerd’

    Politie en verslavingszorginstanties zijn alert op een mogelijk nieuwe dreiging in het Nederlandse uitgaansleven: stiekem gedrogeerd worden met een injectienaald. Diverse jonge vrouwen zijn hier naar eigen zeggen slachtoffer van geworden, onder wie de 17-jarige Marit de Vries uit het Drentse dorpje Smilde. De politie bevestigt de melding en neemt het serieus, ook al ontbreekt hard bewijs.