Volledig scherm
Auto rijdt publiek binnen tijdens cross Leende

Limburgse crosser in Leende vast voor poging doodslag

De 21-jarige man uit Reuver die zondag zou zijn ingereden op het publiek tijdens de prijsuitreiking van de Autocross Leende, moet nog zeker twee weken in de cel blijven. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag. Hij is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. 

,,De bestuurder van de auto heeft gespeeld met de levens van een groot aantal mensen en dat rekenen wij hem zeer aan”, zo laat de officier van justitie vandaag weten. Vijf mensen raakten gewond: een 14-jarige jongen, drie mannen (33, 44 en 50 jaar) en een 35-jarige vrouw. Zij moesten worden opgenomen in het ziekenhuis.

De officier noemt het een ‘totaal idiote actie’. Volgens getuigen kreeg de man ruzie tijdens een autocross-evenement in Leende ruzie om een rit die om veiligheidsredenen was geannuleerd. Daarop zou hij op het publiek zijn ingereden. De man reed zich uiteindelijk vast in het zand en werd door een groot aantal bezoekers belaagd te worden.

De politie moest hem ontzetten. Naar nu blijkt zat de 21-jarige alleen in de auto. Zijn 17-jarige vriendin nam tegenover de politie de schuld op zich na het incident, maar uit getuigenverklaringen komt naar voren dat de bestuurder de enige inzittende van de auto was. De jonge vrouw is vandaag vrijgelaten, meldt het OM.

  1. Anorexiapatiënte (19) ligt al anderhalf jaar vastgebonden in bed in kliniek

    Anorexiapa­tiën­te (19) ligt al anderhalf jaar vastgebon­den in bed in kliniek

    Een 19-jarige anorexiapatiënte ligt al anderhalf jaar 24 uur per dag vastgebonden in een bed in een Nederlandse ggz-instelling. In een door haar gemaakt filmpje dat het tv-programma Zembla in bezit heeft, laat ze zien hoe ze met een ‘Zweedse band’ rondom haar middel, haar schouders, polsen en voeten gefixeerd ligt. De jonge vrouw, die met sondevoeding in leven wordt gehouden, ligt vast omdat ze een gevaar voor zichzelf vormt.