Impressie van het beoogde nieuwe hoofdkantoor van DSM in Maastricht. Door geruzie over een provinciale subsidie overweegt het concern nu uit Limburg te vertrekken
Volledig scherm
Impressie van het beoogde nieuwe hoofdkantoor van DSM in Maastricht. Door geruzie over een provinciale subsidie overweegt het concern nu uit Limburg te vertrekken © EDGE/BroekBakema

Limburgse politiek: Dreigen met mogelijk vertrek DSM uit Limburg is chantage

Limburgse politici zijn boos op voedings- en chemieconcern DSM, nu gevestigd in Heerlen. Dat bedrijf zegt mogelijk uit Limburg te vertrekken als subsidies voor verhuizing naar een historisch pand in Maastricht niet doorgaan. Verschillende partijen - waaronder SP, PVV, Partij voor de Dieren en 50Plus - spreken nu van ‘chantage’. 

 1. Gerrit (57) werd miljonair door wc-papier, maar wil graag gewoon blijven: ‘Drink bier met vuilnisman’
  PREMIUM

  Gerrit (57) werd miljonair door wc-pa­pier, maar wil graag gewoon blijven: ‘Drink bier met vuilnisman’

  Miljonair worden met de verkoop van toiletpapier? Het lukte Gerrit Malipaard. Hij begon 30 jaar geleden met een bestelbusje waarmee hij bij zijn klanten toiletpapier afleverde. Inmiddels is MTS Euro Products een miljoenenbedrijf dat exporteert naar 37 landen. De ondernemer heeft genoeg geld verdiend om nooit meer te hoeven werken, maar hij ‘kan het nog niet laten’.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.