LIVE | Weekgemiddelde coronagevallen verder gedaald, Rusland meldt recordaantal doden

CoronavirusAfgelopen etmaal zijn er 2614 positieve coronatesten geregistreerd bij het RIVM. Dat zijn er ruim zevenhonderd minder dan vorige week. Het gemiddelde niveau over de afgelopen zeven dagen is hiermee ook weer verder gedaald. Rusland meldt een recordaantal nieuwe coronadoden sinds het begin van de pandemie 1,5 jaar geleden. Dit coronablog is afgesloten, het laatste nieuws tref je hier.

14 reacties

 • jos zoet

  2 maanden geleden
  Formule 1... Geen formule ter bestrijding van Covid..
 • E Goedhart

  2 maanden geleden
  Waarom stijgen de cijfers in Israël zo hard? 60% van de bevolking is daar volledig gevaccineerd. Toch 6000 besmettingen en stijgend aantal opnames. Is onze aarde zelf misschien bezig om de overbevolking tegen te gaan?
 • K Huisman

  2 maanden geleden
  @Merkel, dus toch. Echt ze sporen niet. Dacht even dat Duitsland niet mee zou doen aan die gekkigheid. Rutte roept nu nog wij niet aan mee doen aan verplichte corona id. Maar dat gaat ook nog wel komen, als het griep(lees corona) seizoen zich weer aandient. Hupsakee 3de vaccinatie en een corona pas. Ik wacht af met gepaste afstand. Het is 1 grote inenting proef, de 1 bouwt antistoffen op de ander niet en niemand weet wat die inentingen op lange termijn met je doet.
 • Dick Spin

  2 maanden geleden
  Zijn er te weinig mensen positief getest en daarom gratis testen zodat pinokkio nog langer kan zeggen er is nog steeds corona (lees griep) ik ben 2 x gevaccineerd maar laat me niet meer testen. Als ikme hek voel blijf ik gewoon thuis.
 • R. Gerritsen

  2 maanden geleden
  Rutte gooit weer geld over de balk. Ármoede in Nederland is de schande van de kabinetten Rutte.
 1. Gemengde reacties op horecabazen die coronapas controleren: 'Zouden meedoen aan verdeeldheid’

  Gemengde reacties op horecaba­zen die coronapas controle­ren: 'Zouden meedoen aan verdeeld­heid’

  Hoewel iedereen vanaf 13 jaar vanaf zaterdag een coronatoegangsbewijs bij zich moet hebben voor een bezoek aan een restaurant, theater, bioscoop of stadion, wordt daar niet altijd op gecontroleerd. ,,We zijn te klein om constant iemand bij de deur te hebben”, legt een Rotterdamse uitbater uit. Andere horecabazen die wél controleren, krijgen soms te maken met annuleringen en bedreigingen. Later op de avond kampte de CoronaCheck-app met overbelasting.