LIVE | Weer minder nieuwe coronabesmettingen, lichte toename in ziekenhuizen

coronavirusHet aantal nieuwe coronabesmettingen in Nederland is opnieuw gedaald. Afgelopen etmaal werden 2350 nieuwe besmettingen vastgesteld, 605 minder dan gisteren. Er zijn negentien nieuwe patiënten opgenomen op de intensive cares in Nederland. Het laatste nieuws rond het coronavirus lees je in ons liveblog. 

18 reacties

 • Jan Kwakkel

  2 maanden geleden
  Ik lees alle reacties en dan valt het me op dat men vindt dat de kosten die gemaakt moeten worden bij een besmetting door het niet laten vaccineren door de persoon zelf gedragen moeten worden of dat behandeling niet moet plaatsvinden. Ik vind dit erg kort door de bocht want mensen die roken of een andere ongezonde levensstijl ( overgewicht, niet sporten etc.) hebben, worden ook geholpen bij eventuele complicaties. Het solidariteitsprincipe raken we steeds verder uit het oog. Jammer.
 • Visser

  2 maanden geleden
  De mantra’s van Rutte en de Jonge ben ik zo zat. De laatste toevoeging over ook ventileren breekt echt mijn klomp. Het is vanaf het begin al bekend dat het virus minder kwaad kan bij goede ventilatie. Na anderhalf jaar wordt dit pas gepresenteerd als preventie middel. Hoe dom kan je zijn. Buitenlucht en goede weerstand zijn de belangrijkste elementen om minder kans te hebben om Corona op te lopen. Dus met zijn allen in een discotheek gaan zitten is vragen om ellende. Beetje na denken Den Haag!!!
 • gerrit van den Brink

  2 maanden geleden
  Beste Melle, ik lees jou posts en concludeer misschien foutief dat jij er vanuit gaat dat een virus invloed op zijn mutatie heeft. Dat is niet het geval. Het virus muteert en kan daarna al dan niet overleven in een patient. Er kan dus een virus mutatie ontstaan die en zich snel vermenigvuldigd en de dood tot gevolg heeft, bijvoorbeeld na een aantal dagen. Het principe is puur willekeurige ontwikkeling van het virus en daarna de kans op verspreiding. Een virus wil namelijk niets.
 • Melle van der Meulen

  2 maanden geleden
  https://www.ndr.de/nachrichten/niedersachsen/hannover_weser-leinegebiet/MHH-Lungenexperte-Corona-Lage-im-Klinikum-derzeit-entspannt,corona8416.html Even wat door dringen in de Duitse taal en er gaat een heel nieuwe, realistische wereld voor je open..
 • Dennis Donker

  2 maanden geleden
  Een artikel gelezen dat de perfecte virus niet het dodelijkste virus is maar een virus dat zich lang kan verspreiden en veel mensen kan besmetten. Een virus dat de gastheer snel dood kan zich niet verspreiden. Een kenmerk van een virus dat veel mensen kan besmetten is dat er minder mensen aan overlijden. De delta variant verspreid zich nu in rap tempo maar zal veel minder ernstige corona veroorzaken en voor dodelijke slachtoffers zorgen. Opkomende varianten die zich nog sneller verspreiden, etc.
 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  1

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.