Het eerste weekend na de lockdown dat de winkels weer zonder afspraak te bezoeken zijn. Een vrouw poept voor een horecazaak in Doesburg (inzetje).
Volledig scherm
PREMIUM
Het eerste weekend na de lockdown dat de winkels weer zonder afspraak te bezoeken zijn. Een vrouw poept voor een horecazaak in Doesburg (inzetje). © Erik van 't Hullenaar / Videostill

Lockdown horeca legt groot poep- en plasprobleem bloot: ‘Dit is een onderschatte kwestie’

In winkelcentra in Nederland heerst een poep- en plasprobleem. Dat heeft de lockdown van de horeca aangetoond en wordt nog duidelijker nu de winkels weer open zijn. Dat stelt de Toiletalliantie. ,,We krijgen bijna dagelijks klachten van vooral ouderen en mensen met buik- en blaasproblemen.’’ Ook Gert Jan uit Twello liep tegen dit probleem aan, hij richtte daarom het ‘Nederlands Wildplas Gilde’ op.

2 reacties

  • M.M. Bonder

    4 maanden geleden
    Je hoeft helemaal geen poep- of plasprobleem te hebben: als je wat langer de deur uit bent, dan moet je gewoon een keer naar de w.c. In Apeldoorn zijn er gelukkig sinds een tijdje openbare toiletten bij de (meeste) overdekte fietsenstallingen. Daar maak ik ook altijd dankbaar gebruik van.
  • Anton Lammers

    4 maanden geleden
    https://www.raalte.nl/nieuws/hoge-nood-geen-nood-project-nette-toilette-van-start-in-raalte Misschien voorbeeld voor meerdere gemeenten en of winkelcentra.