Lugubere vondst in droogstaande uiterwaarden bij Weurt

WEURT - In de uiterwaarden bij Weurt heeft een wandelaar mogelijk lugubere vondsten gedaan. Op een drooggevallen stuk strand vond de inwoner van het dorp twee helften van een bekken. Ook zou hij de resten van twee voeten hebben gevonden, met daar omheen nog sokken.

Volledig scherm
Het bekkendeel dat dinsdagmorgen is gevonden. © Joep Koene

De politie heeft de botten vanmorgen bij de vinder in Weurt opgehaald. Een woordvoerder spreekt van ‘meerdere botten’, maar wil niet bevestigen welke lichaamsdelen het precies betreft, en of er inderdaad sprake is van kledingresten. De botten liggen nu bij het centrum Forensische Opsporing in Elst, waar bekeken wordt of ze van een mens afkomstig zijn.

Het is niet duidelijk wie de vinder is. Weurtenaar Joep Koene kwam de man dinsdagmorgen zoekend tegen op het Waalstrand. Hij vertelde dat hij maandag al een deel van een bekken en twee voetdelen had gevonden. ,,Werkelijk op dat moment vond hij nog een ‘heupbeen’”, aldus Koene.

Been

Volledig scherm
Een stuk been dat ook op strand is gevonden. © DG

Bij een kijkje ter plaatse trof de verslaggever van de Gelderlander tegen een krib nog een stukje been aan. Dat is aan de politie overhandigd. Drie agenten zochten dinsdagmiddag het strandje af naar meer resten, maar troffen verder niets aan. Wel gooiden zij meerdere paren schoenen in hun grote papieren zakken. 

Mochten de resten van een mens zijn, dan worden ze opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut. ,,Daar kan dan mogelijk middels een verwantschapsonderzoek worden bekeken om wie het gaat”, aldus de politiewoordvoerder. De politie legt geen link met eventueel actuele vermissingen: ,,We hebben niet de verwachting dat het recente botten zijn.”