De maand maart was zacht, maar vooral somber en erg nat.
Volledig scherm
PREMIUM
De maand maart was zacht, maar vooral somber en erg nat. © Getty Images/Collection Mix: Sub

Maart was zeiknat in Oost-Nederland, maar toch is dat goed nieuws: ‘De situatie is gunstig te noemen’

Met op sommige plekken meer dan 120 millimeter regen was de maand maart kletsnat in Oost-Nederland. Nu het nieuwe droogteseizoen vanaf april van start gaat, is dat vooral voor de natuur en de landbouw goed nieuws te noemen. Toch is er ook al een winstwaarschuwing: ,,De situatie kan snel omslaan.’’

3 reacties

 • JM SCHINKEL

  2 maanden geleden
  Jammer dat de regen niet meer verspreid over het hele jaar valt . Zouden we minder last van droogte hebben . Ook in de zomer .
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ M.C. Fels,het bevreemdt mij keer op keer dat als ik over de Overijsselse Vecht vaar en er vaarbeperkingen zijn het water nog steeds over de stuwen naast de sluizen stroomt. Hetzelfde geldt voor de Oude IJssel.
 • M.C. Fels

  2 maanden geleden
  Het probleem is dat dit water niet wordt vastgehouden kennelijk. Ik zag in een tabel van de grondwaterstanden dat in Februari, toen het even een paar weken niet zoveel regende, het grondwaterpeil direct als een baksteen naar benenden ging. Ik vrees dat we dit aan de Waterschappen te danken hebben, die hun oren laten hangen naar de boeren. Maar ik heb daar geen verstand van, dus daar hoor ik graag meer over: hoe kan dit?