Volledig scherm
PREMIUM
Marjolein ter Hark-Houttuin verloor haar dochter Madelon door zelfdoding. © Marc Bolsius

Madelon (22) nam haar eigen leven: ‘Pap, mam, ik weet dat jullie het nooit zullen begrijpen’

videoMarjolein ter Hark-Houttuin uit Haarsteeg verloor haar 22-jarige dochter aan een zelfgekozen dood. Marjolein begrijpt het niet. ‘Waarom dacht ze toch dat haar leven in duigen lag, dat ze nooit meer opnieuw kon beginnen?’ Is er een schuldige, was er een reden? ‘Nee, niemand kon hier iets aan doen’.

Op het station van het Groningse Haren zette Marjolein ter Hark-Houttuin haar dochter op de trein naar Tilburg waar ze studeerde. Dat beeld van Madelon, hoe ze met haar zwarte koffertje instapte. Een beeldschoon meisje met azuurblauwe ogen en lang blond haar, 22 jaar. ‘Dag mam’. Na een lange depressieve periode leek het beter te gaan. Ze zou haar studie Musicaltheater aan Fontys hervatten. En afmaken dit keer, nog maar een paar maanden, de laatste loodjes.

  1. Na de boeren nu de bouwvakkers: 'Acties tegen stikstofbeleid op Malieveld’
    PREMIUM

    Na de boeren nu de bouwvak­kers: 'Acties tegen stikstofbe­leid op Malieveld’

    In navolging van de boeren bereidt nu ook de bouwsector grootschalige acties voor om tegen het stikstofbeleid van de regering te protesteren. Vanuit onder meer Staphorst is de stichting Grond in Verzet in oprichting, en binnen een etmaal schaarden zo’n vijfduizend bedrijven, bouwvakkers en aannemers zich achter de actiegroep. Een datum voor een landelijk protest, wellicht op het Malieveld, is al gekozen: 30 oktober.