Archieffoto
Volledig scherm
Archieffoto © Emiel Muijderman

Man (22) opgepakt voor openen kindergraf en diefstal van urnen in Veldhoven

Een 22-jarige Eindhovenaar wordt verdacht van meerdere grafschennissen en diefstallen vanaf begraafplaatsen. De man zou onder meer een kindergraf in Veldhoven hebben geopend. De politie heeft de man dinsdag aangehouden, na maandenlang onderzoek.

In juni was op een begraafplaats in Veldhoven een kindergraf geheel geopend en was er in een ander graf gegraven. De graven leken min of meer willekeurig gekozen doelwitten te zijn. Tijdens het politieonderzoek bleek dat vermoedelijk dezelfde verdachte ook betrokken was bij meerdere vernielingen en diefstallen van urnen, onder andere vanaf de urnentuin van crematorium Rijtackers aan de Anthony Fokkerweg in Eindhoven. Het gaat volgens de politie om zeker tien zaken.

De verdachte kwam bij de politie in beeld na enkele tips. De Eindhovenaar zit vast en wordt verhoord. Over zijn beweegredenen is bij de politie nog geen duidelijkheid. Bij onderzoek in de woning van de man en op plekken in Veldhoven zijn asresten gevonden, die waarschijnlijk afkomstig zijn van diefstallen bij crematoria en begraafplaatsen. De recherche probeert vast te stellen van wie deze asresten zijn.

De nabestaanden en de beheerders van de begraafplaatsen zijn op de hoogte gebracht van de aanhouding.