Volledig scherm
Tientallen gebruikte luiers gedumpt in natuurgebied bij Tilburg © Samen Sterk in Brabant

Man (32) betaalt onbekenden om vieze luiers te dumpen in natuurgebieden: draait op voor kosten

Een 32-jarige Tilburger betaalde een plaatsgenoot om voor hem gebruikte luiers te dumpen in natuurgebieden. Hij is vrijdag aangehouden door de politie en draait op voor de kosten om het afval te laten opruimen in De Moerenburg in Tilburg en aan de Pijnendijk in Moergestel.

Boa's vonden op 2 december blauwe zakken vol met tientallen gebruikte luiers in de natuurgebieden, nadat er meldingen binnenkwamen bij de opsporingsambtenaren in het buitengebied van Samen Sterk in Brabant (SSiB). 

Omdat er behoorlijk wat ‘huishoudelijk afval’ was gestort in beide gebieden, zag de politie tijdens het onderzoek al snel de overeenkomsten: in alle zakken zaten gebruikte luiers. Het werd duidelijk dat de Tilburger (32) en een betrokkene (23) het afval hadden laten storten. Dat werd tegen betaling gedaan door een onbekende, zei hij tijdens het verhoor.

Betalen voor het opruimen

Door samenwerking met de politie en de gemeente kon de opdrachtgever snel worden aangehouden. De 32-jarige Tilburger kreeg een proces-verbaal en moet zowel aan de gemeente Tilburg als de gemeente Oisterwijk de opruimkosten betalen. Waarom hij de luiers liet dumpen en die niet gewoon bij het restafval gooide, is niet bekend. 

  1. Broer ernstig zieke coffeeshopbaas Van Laarhoven: ‘Het gaat niet goed met hem’
    Video

    Broer ernstig zieke coffeeshop­baas Van Laarhoven: ‘Het gaat niet goed met hem’

    De naar Nederland gebrachte coffeeshopbaas Johan van Laarhoven (59) heeft volgens zijn advocaat zestien verschillende aandoeningen die niet in een gevangenis kunnen worden behandeld. Via een kort geding wilden zijn advocaten vandaag afdwingen dat de Tilburger accurate medische zorg krijgt, maar zonder succes. Volgens de Staat is de medische zorg voor van Laarhoven in zijn cel voor nu voldoende. Zijn broer maakt zich ernstig zorgen.