Tientallen gebruikte luiers gedumpt in natuurgebied bij Tilburg
Volledig scherm
Tientallen gebruikte luiers gedumpt in natuurgebied bij Tilburg © Samen Sterk in Brabant

Man (32) betaalt onbekenden om vieze luiers te dumpen in natuurgebieden: draait op voor kosten

Een 32-jarige Tilburger betaalde een plaatsgenoot om voor hem gebruikte luiers te dumpen in natuurgebieden. Hij is vrijdag aangehouden door de politie en draait op voor de kosten om het afval te laten opruimen in De Moerenburg in Tilburg en aan de Pijnendijk in Moergestel.

Boa's vonden op 2 december blauwe zakken vol met tientallen gebruikte luiers in de natuurgebieden, nadat er meldingen binnenkwamen bij de opsporingsambtenaren in het buitengebied van Samen Sterk in Brabant (SSiB). 

Omdat er behoorlijk wat ‘huishoudelijk afval’ was gestort in beide gebieden, zag de politie tijdens het onderzoek al snel de overeenkomsten: in alle zakken zaten gebruikte luiers. Het werd duidelijk dat de Tilburger (32) en een betrokkene (23) het afval hadden laten storten. Dat werd tegen betaling gedaan door een onbekende, zei hij tijdens het verhoor.

Betalen voor het opruimen

Door samenwerking met de politie en de gemeente kon de opdrachtgever snel worden aangehouden. De 32-jarige Tilburger kreeg een proces-verbaal en moet zowel aan de gemeente Tilburg als de gemeente Oisterwijk de opruimkosten betalen. Waarom hij de luiers liet dumpen en die niet gewoon bij het restafval gooide, is niet bekend.