Volledig scherm
PREMIUM
De man deed zich op een chatsite anders voor. © Thinkstock

Man (33) verdacht van seks met 13-jarige: ze zat naakt in zijn woning

Een 33-jarige man uit Westervoort (bij Arnhem) hoorde dinsdag twee jaar cel (waarvan tien maanden voorwaardelijk) tegen zich eisen. Hij deed zich in maart op een chatsite voor als 17-jarig meisje, verleidde een meisje van 13 tot een afspraak, haalde haar op uit Noord-Brabant en had seks met haar.

Quote

Het gaat om een kind. U bent zelf vader. Is er niets in u dat zegt: ik ben helemaal verkeerd bezig?

Rechter

De officier van justitie wil verder dat de verminderd toerekeningsvatbaar verklaarde man zich onder behandeling stelt, een contactverbod krijgt en uit de buurt van minderjarigen blijft, inclusief zijn eigen dochter, zolang de reclassering dit nodig vindt.

Op dinsdagavond 26 maart geeft de moeder van het meisje haar dochter op als vermist. De politie onderzoekt haar telefoon en ziet dat ze heeft gechat met een Sanne en een Michael en dat ze een seksafspraak heeft met de laatste.

De agenten trekken het nummer na en treffen enkele uren later het meisje naakt aan in de woning in Westervoort. De bewoner wordt aangehouden en zit inmiddels een half jaar vast.

 1. Carnavalsorganisatie boos op politie na escalatie: 'Onschuldige vrouw met wapenstok geslagen’
  grimmige sfeer

  Carnavals­or­ga­ni­sa­tie boos op politie na escalatie: 'Onschuldi­ge vrouw met wapenstok geslagen’

  Een carnavalsfeest in het plaatsje Oudewater bij Gouda is vanavond volledig uit de hand gelopen. Tientallen mensen gingen buiten een café met elkaar op de vuist nadat er een ruit werd ingeslagen. De politie hield drie relschoppers aan en adviseerde inwoners tijdelijk niet in de buurt van de straat te komen. De carnavalsorganisatie baalt stevig van de situatie, maar vindt dat de politie veel te heftig heeft opgetreden.
 2. Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Het museum Auschwitz Memorial doet een dringende oproep aan Bol.com en Amazon om per direct te stoppen met de verkoop van ‘hatelijke, gruwelijke en antisemitische boeken’. Omstreden boeken van auteurs zoals oorlogsmisdadigers Heinrich Himmler en Julius Streicher worden verkocht in de webshop van de bedrijven. Bol.com heeft begrip voor de oproep en begrijpt het sentiment, maar laat weten de boeken niet uit de verkoop te halen.