Volledig scherm
Verkeersborden op de A73 bij Venlo. © Foto Lé Giesen

Man aangereden tijdens wandeling op snelweg bij Venlo

Een 21-jarige man is vanavond zwaargewond geraakt op de A73 bij Venlo, ter hoogte van Tegelen. Hij liep op de snelweg toen hij door twee voertuigen werd geraakt.

Hij raakte daarbij zeer ernstig gewond, en is per helikopter naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht. Over zijn identiteit kan de politie verder niks bekend maken. Ook weet de politie nog niet of de man in verwarde toestand was.

De twee bestuurders van de auto's die betrokken waren bij het ongeluk, een busje en een personenauto - zijn ter plekke door de ambulance onderzocht. Zij hoefden niet naar het ziekenhuis.

De politie heeft uitgebreid met de twee bestuurders gesproken, vertelt een woordvoerder. ,,De man bevond zich plotseling op de snelweg. Hij liep niet op de vluchtstrook, maar het is niet bekend of hij op de linker- of rechterrijbaan liep. Er wordt daar hard gereden, en dan is de remweg lang."

Geen relatie 

De snelweg is in noordelijke richting dicht voor verkeer omdat er nog onderzoek wordt gedaan naar het ongeval. Tussen Belfeld en Venlo-Zuid staat het verkeer daarom stil. Naar verwachting wordt de snelweg tussen half 10 en 10 uur vanavond weer vrijgegeven. 

Waarom de man op de snelweg liep, is nog onduidelijk. Wat er zich verder precies op de snelweg heeft afgespeeld, wordt nog onderzocht. Volgens de politie is wel duidelijk dat er geen verband is tussen degenen die de man hebben aangereden en het slachtoffer zelf.