De man kon wordens opgepakt na een DNA-match.
Volledig scherm
De man kon wordens opgepakt na een DNA-match. © Politie

Man na zeventien jaar aangehouden voor verkrachting 18-jarige vrouw

Een 57-jarige man is vanochtend aangehouden voor een verkrachting in 2002. Op 17 september 2002 werd een destijds 18-jarige vrouw verkracht na een aanrijding met de verdachte in het Limburgse Horst. De man is opgepakt na een dna-match, meldt de politie. 

De auto van de vrouw raakte dusdanig beschadigd dat zij niet meer verder kon rijden. De man bood aan haar thuis te brengen. Het slachtoffer nam zijn aanbod aan, maar in plaats daarvan nam de verdachte haar mee naar een verderop gelegen bosgebied. Daar verkrachtte hij haar en ging er vervolgens vandoor.

Op de plek waar de verkrachting plaatsvond zijn destijds dna-sporen gevonden. Begin januari van dit jaar bleek dat het dna van de verdachte overeenkomt met het materiaal dat in 2002 werd aangetroffen. 's Mans dna-profiel was na een veroordeling voor vernieling in de landelijke databank terechtgekomen, waardoor er een match kon worden vastgesteld. 

  1. LIVE | Aantal doden in Mexico blijft stijgen

    LIVE | Aantal doden in Mexico blijft stijgen

    Nederlanders kunnen vanaf 15 juni weer op vakantie in veel landen binnen Europa. Wel zegt premier Mark Rutte dat mensen de lokale regels in acht moeten blijven nemen: ,,Ga wijs op reis.” Ook is bekendgemaakt dat verpleeghuisbewoners al vanaf 15 juni meerdere bezoekers mogen ontvangen, een maand eerder dan het kabinet zich tot dusver voornam. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van alle ontwikkelingen rond het coronavirus. Lees hier het vorige liveblog terug.