Volledig scherm
Still uit video Dumpert. © Politie

Man slaat verstandelijk gehandicapte op straat in Zeeland, videobeelden gaan rond op internet

De politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling van een verstandelijk beperkte man uit woonzorglocatie Smalstad XL uit Tholen. Beelden daarvan zijn dinsdag verschenen op videoplatform Dumpert. 

Op de videobeelden is te zien hoe de man de verstandelijke gehandicapte vastpakt op de Prinses Beatrixstraat en meerdere keren slaat. Hij roept intussen dat de verstandelijke beperkte man hém van zijn fiets trok en als eerste begon te slaan. 

Een ooggetuige vertelt een ander verhaal. Ze zag de vechtpartij gebeuren en sprak de gehandicapte man na afloop aan. Hij vertelde dat hij de man bij de Albert Heijn een vrouw zag slaan en hem daarop aansprak. Vervolgens reed de verstandelijke beperkte man weg op zijn fiets, samen met een medebewoonster van Smalstad XL. De man kwam achter hen aan en begon de gehandicapte man te slaan. 

“De man gaf hem meerdere klappen. Het was echt duidelijk dat hij zich niet tegen hem kon verweren. Het was echt niet normaal”, zegt de ooggetuige. Het filmpje is op Dumpert inmiddels meer dan 160.000 keer bekeken. De politie zoekt getuigen van de mishandeling.