Volledig scherm
Still uit video Dumpert. © Politie

Man slaat verstandelijk gehandicapte op straat in Zeeland, videobeelden gaan rond op internet

De politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling van een verstandelijk beperkte man uit woonzorglocatie Smalstad XL uit Tholen. Beelden daarvan zijn dinsdag verschenen op videoplatform Dumpert. 

Op de videobeelden is te zien hoe de man de verstandelijke gehandicapte vastpakt op de Prinses Beatrixstraat en meerdere keren slaat. Hij roept intussen dat de verstandelijke beperkte man hém van zijn fiets trok en als eerste begon te slaan. 

Een ooggetuige vertelt een ander verhaal. Ze zag de vechtpartij gebeuren en sprak de gehandicapte man na afloop aan. Hij vertelde dat hij de man bij de Albert Heijn een vrouw zag slaan en hem daarop aansprak. Vervolgens reed de verstandelijke beperkte man weg op zijn fiets, samen met een medebewoonster van Smalstad XL. De man kwam achter hen aan en begon de gehandicapte man te slaan. 

“De man gaf hem meerdere klappen. Het was echt duidelijk dat hij zich niet tegen hem kon verweren. Het was echt niet normaal”, zegt de ooggetuige. Het filmpje is op Dumpert inmiddels meer dan 160.000 keer bekeken. De politie zoekt getuigen van de mishandeling. 

  1. Het nieuwe kalifaat in Noordwest-Afrika en Angela de Jong in de Ochtend Show to go

    Het nieuwe kalifaat in Noord­west-Afri­ka en Angela de Jong in de Ochtend Show to go

    Verslaggever Bob van Huet is morgen te gast in de Ochtend Show to go om te praten over de groeiende Islamitische Staat in Noordwest-Afrika. Ook tv-columnist Angela de Jong is te gast om onder meer te praten over de programma’s Dancing on Ice en Kopspijkers. Daarvoor spreken we ook met cabaretier en presentator Jack Spijkerman. De show wordt gepresenteerd door Yora Rienstra en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.