Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Getty Images/RooM RF

Man trekt op werkvloer broekje van vrouwelijke collega omlaag: ‘Dit vergeet zij nooit meer’

Midden op de werkvloer een kort broekje van een collega naar beneden trekken? Geen ‘onschuldige grap’, maar ernstig grensoverschrijdend gedrag, zo oordeelt de rechter in een spraakmakende ontslagzaak. Het contract van een medewerker van de Limburgse autoproducent VDL Nedcar blijkt na onderzoek terecht ontbonden.

15 reacties

 • Frank Bruggeman

  3 maanden geleden
  1. Terecht ontslag. 2. In welk prodictiebedrijf in de auto-industrie is het gebruikelijk dat je in een korte broek aan de ketting staat te werken? 3. Je blijft met je poten van een collega af.
 • Gerard Roodink

  3 maanden geleden
  Veltkamp en Ton. Dus jullie vinden het heel normaal om iemands broek naar beneden te trekken?
 • Jan Ton

  3 maanden geleden
  Volkomen met Veltkamp eens! Natuurlijk is dit volstrekt niet acceptabel, maar dat iemand hierdoor levenslang achtervolgd wordt is dat ook!!
 • Sander Hoek

  3 maanden geleden
  Lijkt mij gewoon een asociaal figuur gezien de vele boetes, sws eruit met dit spul. Met mijn jarenlange ervaring met personeel... ehum 'mederwerkers' heb ik de andere kant vaak gezien, wel uitdelen maar niet incasseren. En een tip voor iedereen die in een dergelijk bedrijf wil werken: Trek een onderbroek aan! Bij het ongewenst naar beneden trekken van de broek blijft het e.e.a. bedekt.
 • Adrie Jehee

  3 maanden geleden
  @Hans van Dijk, hij vocht zijn ontslag aan bij de rechtbank. Dat ontslag was opgelegd door de werkgever, niet door de rechter. Straffen voor het doodrijden van iemand worden door de rechter opgelegd. U vergelijkt appels met peren.
 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.