Man vernielt met grof geweld woning en auto's Gelders stadje Gendt

video & updateDe politie heeft vrijdagochtend in alle vroegte een 56-jarige man aangehouden die met een kraan met een grijper een woning aan de Henri Dunantstraat in Gendt zou hebben vernield. Bij de actie rond 05.00 uur werden ook meerdere auto’s op het terrein fors beschadigd.

Volgens de politie is de verdachte gewond naar het ziekenhuis gebracht. Op welke manier hij betrokken is bij de woning of het aangrenzende bedrijf is niet bekend en onderdeel van het politie-onderzoek. Meerdere betrokkenen spreken van problemen in de relationele sfeer. Of de man bij zijn actie gewond is geraakt of zichzelf heeft verwond is ook nog onduidelijk.

Bij het incident werd het dak van het huis vernield en ook de pui raakte beschadigd. De bewoners van het pand raakten daarbij niet gewond. Volgens de politie heeft een bewoonster het huis veilig kunnen verlaten en zijn er verder geen slachtoffers gevallen.

Volledig scherm
© Dylan Jünemann / Persbureau Heitink

Het huis ligt op een bedrijventerrein. Op het bedrijfsterrein rondom het huis is schade aan meerdere auto’s waaronder een busje en een BMW.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)