Volledig scherm
De aangetroffen pakketten coke. © Politie

Man verstopt voor 19 miljoen euro aan coke achter dubbele wand in bestelbus

Een 30-jarige man uit Breda is dinsdagochtend aangehouden omdat hij 473 kilo cocaïne vervoerde. Dat deed de Bredanaar in een verborgen ruimte in zijn bestelbus. De straatwaarde van de coke is zo'n 19 miljoen euro.

Hij viel door de mand tijdens een verkeerscontrole op de A2 bij Amsterdam. Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid controleerden zijn busje. De laadruimte van het voertuig was leeg, maar de medewerkers kregen het vermoeden dat de laadruimte van binnen kleiner was dan je op basis van de lengte van de bus zou denken.

En dus werd er nader geïnspecteerd. Er bleek, voor het eindschot, een dubbele wand te zitten. Na opening van deze ruimte kwam de coke, keurig verpakt in 473 pakketten van een kilo, tevoorschijn.

De verdachte wordt vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

  1. Vluchteling uit Bahrein sleept Nederland voor  Europese rechter

    Vluchte­ling uit Bahrein sleept Nederland voor Europese rechter

    Een vluchteling werd door Nederland uitgezet naar Bahrein en kreeg daar levenslang. Nu stapt hij naar de Europese rechter, bevestigt z'n advocaat Flip Schüller, na berichtgeving van NRC. Ali Mohammed al-Showaikh, de asielzoeker die eind oktober door Nederland werd uitgezet en vier maanden later in Bahrein tot levenslang werd veroordeeld, heeft vandaag een klacht ingediend bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens.