Volledig scherm
© Politie

Man vindt vuurwapen onder autostoel normaal: ‘Ik ben namelijk rapper’

Agenten van de Zeehavenpolitie in Rotterdam hoorden gisteravond een wel heel opmerkelijk excuus toen zij bij een automobilist een wapen aantroffen. De 29-jarige man verklaarde rapper te zijn en vertelde dat het in zijn wereld heel gebruikelijk is om een pistool te hebben.

Het vuurwapen, dat onder zijn autostoel werd gevonden, had hij naar eigen zeggen in bezit in verband met bedreigingen over en weer. De rapper uit Den Haag en zijn 28-jarige bijrijder werden aangehouden. Naast het vuurwapen werd er ook 5000 euro cash in zijn auto gevonden. Beide zijn in beslag genomen.

De rapper liep donderdagavond tegen de lamp bij een preventieve fouilleeractie in de Waalhaven. In totaal werden 30 voertuigen en 52 personen gecontroleerd. De politie nam een boksbeugel, twee messen, een paar duizend euro en een dure bolide in beslag. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

  1. Enige genderneutrale nijlpaard ter wereld overleden in dierenpark Wildlands Emmen

    Enige genderneu­tra­le nijlpaard ter wereld overleden in dierenpark Wildlands Emmen

    In het Wildlands-dierenpark in Emmen is het 11-jarige nijlpaard Hasana overleden. Omdat de dood van het dier onverwacht kwam en het park wilde weten hoe zij was gestorven, is ze overgebracht naar de Universiteit van Utrecht. Daar bleek iets heel bijzonders: Hasana bleek genderneutraal te zijn met zowel vrouwelijke als mannelijke kenmerken. Het is voor zover bekend het enige nijlpaard dat ooit met deze kenmerken is vastgelegd.