Manon Moleman werd onlangs geopereerd aan een diastase en een buikbreuk.
Volledig scherm
PREMIUM
Manon Moleman werd onlangs geopereerd aan een diastase en een buikbreuk. © Robin Hilberink

Manon (35) trekt aan de bel na ‘cosmetische ingreep’ na zwangerschap: ‘Zó veel vrouwen hebben hier last van’

Ze doet haar verhaal, omdat ‘er zoveel vrouwen zijn die hetzelfde meemaken’. Manon Moleman (35) uit Ootmarsum werd in februari geopereerd aan een diastase en buikbreuk. Ze heeft haar leven weer terug, want ze had dag en nacht pijn. Maar het was een dure ingreep die niet wordt vergoed door zorgverzekeraars.

13 reacties

 • Mo Konink

  2 maanden geleden
  @Manon👏💪
 • Dikkie Knecht

  2 maanden geleden
  En weer de zorgverzekeringen die bepalen of iets wel of niet vergoed wordt. Als dr 1 ding snel anders moet is dat het wel. Deze mevr. had dit nodig voor haar gezondheid niks meer en niks minder. Dan moet dit totaal geen punt zijn en moet het binnen je zorgverzekeringspakket vallen.
 • Angelique Blok

  2 maanden geleden
  P. Schievink, je vergeet dat we ook inkomensafhankelijke zorgverzekeringswet betalen. In loondienst via je werkgever, zelfstandigen en uitkeringsgerechtigden betalen dit zelf. Het is schandalig dat dit niet wordt vergoed. Het kan toch niet zo zijn dat een jonge moeder niet kan functioneren vanwege de pijn. Er zou een hardheidsclausule moeten zijn voor dit soort gevallen.
 • M.M. Bonder

  2 maanden geleden
  Van de zotte dat dit niet vergoed wordt! Zou toch moeten vallen onder een soort van nazorg als gevolg van de bevalling? Politiek/ Nederlandse Zorgautoriteit zou beter opnieuw kijken of dit echt niet vergoed zou kunnen worden. De gevolgen zijn slopend.
 • marianne van Dijk steenbergen

  2 maanden geleden
  Vind ook dat het vergoed zou moeten worden.