Marco Kroon is het niet eens met de boete voor wildplassen die hij kreeg tijdens carnaval vorig jaar. Volgens hem was er sprake van overmacht.
Volledig scherm
Marco Kroon is het niet eens met de boete voor wildplassen die hij kreeg tijdens carnaval vorig jaar. Volgens hem was er sprake van overmacht. © ANP

Marco Kroon tegen rechter: ‘Wildplassen was pure overmacht’

De in opspraak geraakte Marco Kroon noemt zijn wildplas-actie tijdens carnaval vorig jaar ‘pure overmacht’. Alles had hij er aan gedaan om netjes naar een toilet te kunnen gaan, vertelde hij aan de kantonrechter, maar hij kon echt niet anders meer.  

 1. Beuk boorde slaapkamer Anna (23) doormidden: ‘Ik besef nog niet helemaal dat dit ons huis is’
  PREMIUM

  Beuk boorde slaapkamer Anna (23) doormidden: ‘Ik besef nog niet helemaal dat dit ons huis is’

  Het waren hooguit 20 seconden. In die korte tijd raasde een valwind door het Utrechtse dorp Leersum en nam daarbij metershoge bomen mee, die op huizen en auto's vielen, wegen versperden en een nabijgelegen bos wegvaagde. De dag erna steekt Leersum de handen uit de mouwen en dat is nodig: verwacht wordt dat het nog zeker 1,5 week duurt voor het dorp er weer bijligt zoals het was. Het dorp helpt elkaar, en treurt. „Ik besef nog niet dat dit mijn huis is, wat nu onbewoonbaar is.”
 2. Wéér gedoe rond boek Marco Kroon: ‘Defensie oefent druk uit om geen promotie te maken’

  Wéér gedoe rond boek Marco Kroon: ‘Defensie oefent druk uit om geen promotie te maken’

  De omstreden oorlogsheld Marco Kroon is door Defensie op het matje geroepen omdat hij reclame maakte voor een oorlogsroman waarin hij een van de hoofdrollen speelt. Dat stelt Kompas, de uitgeverij van het boek. Defensie bevestigt dat er inderdaad een gesprek is geweest met Kroon, maar spreekt tegelijkertijd van een storm in een glas water. ,,Het is absolute nonsens dat er sprake zou zijn van arbeidsrechtelijke consequenties.”