Volledig scherm
PREMIUM
Mariska Wendt doneert haar nier binnenkort aan Youness van Bruggen © Marnix Schmidt

Mariska (36) geeft een nier aan Youness en kreeg zelf bergen kleding omdat ze in de schulden zit

Dankzij een kledingactie voor en door FC Utrecht-supporters is haar hele familie in het nieuw gestoken. Die gulle gift dankt Mariska Wendt (36), die het niet breed heeft, aan haar eigen hulpvaardigheid: ze schenkt een nier aan Youness van Bruggen. 

,,Ik heb altijd een leven willen redden”, zegt Mariska. Die ene wens bleef steeds: iemand helpen met een orgaandonatie. Toen begin vorig jaar een emotionele oproep van Youness voor een donornier online verscheen, zette dat haar aan het denken. Dít was haar kans.

  1. Petitie tegen afsnijroute voor Formule 1-teams over strand naar circuit Zandvoort

    Petitie tegen afsnijrou­te voor Formule 1-teams over strand naar circuit Zandvoort

    Iets meer dan 3250 mensen hebben een online petitie getekend tegen de plannen om Formule 1-teams van Noordwijk over het strand naar het circuit bij Zandvoort te laten reizen. Drie teams zullen in Noordwijk logeren tijdens de Dutch Grand Prix begin mei. Het college van Noordwijk is bereid het vervoer over het strand onder voorwaarden mogelijk te maken, zodat ,,de supersterren van de Grand Prix nergens in een file komen vast te staan".
  2. Speelfilm Suriname en het coronavirus in de Ochtend Show to go

    Speelfilm Suriname en het coronavi­rus in de Ochtend Show to go

    Acteurs Rodney Lam en Rosita Dameri zijn morgen te gast in De Ochtend Show to go en zullen meer vertellen over het succes van de nieuwe film Suriname. Voorzitter Jurgen van der Hel van JOB MBO praat ons bij over de groeiende vraag naar mbo’ers op de arbeidsmarkt, met aanvullend commentaar van voorzitter van de MBO Raad Frank van Hout. De show wordt gepresenteerd door Manuel Venderbos en is vanaf 07:30 uur live te zien in onze app en op de site.