Ter illustratie.
Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP

Medewerkers Rutgers bedreigd om les over seks op basisschool, video offline gehaald

Medewerkers van expertisecentrum Rutgers worden volgens de eigen directeur bedreigd, sinds de Week van de Lentekriebels deze week van start ging. Daarin krijgen basisschoolkinderen les over liefde, relaties en seksualiteiten. Na rumoer op sociale media kreeg de stichting Ouders & Onderwijs ‘tientallen telefoontjes’ van bezorgde ouders.

10 reacties

 • Mirjam Lamsma

  3 maanden geleden
  Een verraderlijke poll. Iedereen wil "goede voorlichting", maar daar wringt nou juist de schoen. Seksuele voorlichting is geen anatomie en anatomie of lichaamsleer is geen seksuele voorlichting. En waar die grens ligt, is voor iedereen heel verschillend en persoonlijk. Dus om hier te stellen dat "goede voorlichting" niet vroeg genoeg kan beginnen, is per definitie valsspelen.
 • Sina Hogeboom

  3 maanden geleden
  Ja belachelijk waar bemoeien ze zich mee.Niet wat beters te doen dat denk ik ze slaan ermee door.Maar in Nederland slaan ze overal er mee door.Kinderen in groep 8 als je daar wat dingen leert is vroeg genoeg.Ik ging mij kind van school halen en ging allang emigreren want hier in Nederland word het met de dag erger.
 • T. Huisman

  3 maanden geleden
  Ze bemoeien zich overal mee en ze denken dat het thuis te veel in de bubbel blijft zitten. Het zullen wel staatsscholen zijn met staatstoezicht. Ze denken dat als het thuis niet grenzen aangeleerd wordt te krijgen later te maken zullen krijgen met misbruik maar wie zegt dat en alsof men dit thuis niet kan.
 • Remi lubberink

  3 maanden geleden
  Wat een preutsheid zeg, juist in deze maatschappij en tijd. Dat men in aanraking komt met media kanalen waar diverse zaken als dit voorbij komt in verkeerde vorm, verdient dan toch juist, goede voorlichting op tijd, ipv te laat. Immers een gewaarschuwd mens telt voor twee.
 • M.J. Uiterwijk

  3 maanden geleden
  Wat een geneuzel. Laten we de leerkrachten alsjeblieft vertrouwen geven. Wat is er mis met voorlichting in een veilige neutrale omgeving? Gaan we zelf het lesprogramma opstellen? Je kunt dit als ouders en school gezamenlijk doen. Je hebt nu tenminste inspraak in de voorlichting; beter dan het grote (o zo betrouwbare) internet waar ze ook hun informatie vandaan kunnen halen
 1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.