Volledig scherm
PREMIUM
© Kees van de Veen

Megaklus in Groningen: Peter leidt grootste verstevigingsoperatie in Nederland ooit

InterviewVele duizenden gebouwen in Groningen moeten de komende jaren aardbevingsbestendig worden gemaakt. Nationaal Coördinator Peter Spijkerman over de megaklus: ,,Het gaat veel te langzaam.’’

Gehaast snelt Peter Spijkerman door de schuifdeuren van het statige zwarte kantoorpand van Nationaal Coördinator Groningen (NCG) aan de rand van de Groningse binnenstad. Hij ligt al een kwartier achter op schema, terwijl de dag nog maar net is begonnen. Spijkerman excuseert zich: ,,Net een gesprek gehad bij de NAM (Nederlandse Aardolie Maatschappij, red). Toch belangrijk, die betalen wel de rekening’’, grapt hij.

  1. Zaak terreurverdachten, onvrede over Eredivisietijden en beste bartender in De Ochtend Show to go

    Zaak terreurver­dach­ten, onvrede over Eredivisie­tij­den en beste bartender in De Ochtend Show to go

    In De Ochtend Show to go van maandag 19 augustus praat Cyril Rosman ons bij over de zaak van de terreurverdachten die vorig jaar opgepakt werden. Matthijs Keuning legt ons uit waarom voetbalsupporters ontevreden zijn met de nieuwe Eredivisietijden op zondagavond. Ook live in de studio is Tess Posthumus, die in 2018 uitgeroepen werd tot beste vrouwelijke bartender. De show wordt gepresenteerd door Hila Noorzai en is vanaf 7.30u live te zien in onze app en op deze site.