Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Meisje (15) stapt uit het leven na misbruik: oom moet naar een kliniek

Een 35-jarige man uit Moerdijk die zijn nichtje (15) in Ede dronken voerde en misbruikte, moet naar een kliniek. Het meisje beroofde zich na de daad van het leven. 

De rechtbank in Arnhem legde de man maandag een gevangenisstraf op van 150 dagen waarvan 146 dagen voorwaardelijk. De man, die heeft bekend dat hij haar betast heeft, zat vier dagen in voorlopige hechtenis en werd toen geschorst om zich onder behandeling te stellen.

De man is eerder voor ontucht met een minderjarige veroordeeld en daarvoor behandeld. De rechtbank wil dat hij naar een kliniek gaat waar een goede diagnose wordt gesteld en vervolgens naar een zorginstelling om intensief behandeld te worden. Hij komt gedurende een proeftijd van drie jaar onder toezicht van de reclassering.

Quote

We krijgen haar nooit meer terug. Maar we willen hem achter de tralies zien

Vader van het meisje
 1. Genezen ic-patiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’
  PREMIUM

  Genezen ic-pa­tiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’

  De kwetsbaarheid van de mens, is een thema dat de Middelburgse kunstschilder Jos Pielage (1951) tot uitdrukking brengt in zijn werk. ,,Hoe fragiel het menselijk leven is en hoe geluk of pech afhangt van factoren die buiten ons liggen, maar vaak alles bepalen”, meldt hij op zijn website. Hij ondervond die kwetsbaarheid letterlijk aan den lijve, toen hij besmet raakte met het coronavirus. Hij belandde op de intensive care-afdeling van ziekenhuis Adrz in Goes. Donderdag rond het middaguur mocht hij als eerste genezen IC-patiënt naar huis.
 2. Einde aan onzekerheid: Nederlands 'coronaschip' mag aanmeren in Florida
  UPDATE

  Einde aan onzeker­heid: Nederlands 'corona­schip' mag aanmeren in Florida

  De kogel is door de kerk: het door het coronavirus getroffen cruiseschip MS Zaandam mag vanavond onder strikte voorwaarden aanmeren in Port Everglades, bij Fort Lauderdale in Florida. Dat heeft burgemeester Dean Trantalis vanavond bekendgemaakt. De gouverneur van Florida verzette zich al dagen tegen de komst van het Nederlandse cruiseschip, maar werd onder andere door president Donald Trump onder druk gezet.