Volledig scherm
De politie heeft een verdachte aangehouden. © MediaTV

Meisje (16) overleden bij schietpartij in Rotterdam: verdachte aangehouden

In het Designcollege in Rotterdam heeft vanmiddag een schietpartij plaatsgevonden waarbij een 16-jarig meisje is overleden. De politie heeft een 31-jarige Rotterdammer aangehouden. De familie van het meisje is geïnformeerd en wordt net als getuigen opgevangen.

Het incident gebeurde bij het Rotterdam Designcollege. De politie doet onderzoek binnen de schoolhekken. Volgens getuigen zou er zeven tot acht keer zijn geschoten. 

Het dode meisje ligt binnen in de school op de begane grond in de inpandige fietsenstalling.  Het gebouw is uitgerust met camerabeveiliging. Het schoolgebouw is nog niet ontruimd, volgens getuigen. Op de tweede etage staan leerlingen voor het raam. Een deel van de straat is afgezet voor al het verkeer.

  1. IS wil buitenpost in Europa ‘om te helpen bij aanslagen’

    IS wil buitenpost in Europa ‘om te helpen bij aanslagen’

    Het aantal jihadistische aanslagen mag dan afnemen; de dreiging blijft onverminderd groot, ook nu het Kalifaat is ingestort. Zo wil IS opnieuw een ‘external relations office’ openen in Europa, een buitenpost die terroristen moet helpen bij het plannen en plegen van aanslagen. Daarbij zijn er in Nederland tientallen ‘jihadgezinnen’ waarbij zeker een ouder het extremistische gedachtegoed aanhangt. Hun kinderen vormen een potentieel gevaar.