Volledig scherm
De politie in de Ratumsestraat. © Politie

Meisje (9) stuurt winkelpersoneel aan om moeder te redden. ‘Wat een topper!’

Een 9-jarig meisje heeft vrijdag in Winterswijk een heldendaad verricht, doordat zij een zwaar insult bij haar moeder tijdig aan zag komen en direct 112 heeft gebeld. Bovendien vertelde zij personeelsleden van beddentextielzaak Klaas Vaak, waar ze met haar moeder naar binnen ging, hoe ze moesten handelen om haar te helpen.

Willem Saris on Twitter

Winterswijk #Ratumsestraat wat een topper en hulde!! Meisje van 9 jaar waarschuwt #hulpdiensten en regelt hulp nadat moeder in winkel was getroffen door een zwaar insult. 'Ik zag het aankomen en heb 112 gebeld'.

,,Een geweldige actie van het meisje, echt fantastisch’’, zegt wijkagent Willem Saris, die als een van de eersten aanwezig was bij het incident.

,,Het meisje zat aan een tafeltje, achter een glas limonade en wat lekkers, rustig te vertellen wat er was gebeurd. Ze was heel nuchter en zei: ‘Ja, ik zag het aankomen, dus ik heb meteen 112 gebeld’. En ze heeft daarna ook meteen haar vader gebeld.’’

De moeder kreeg de toeval als gevolg van haar suikerziekte, vertelt Saris. De vrouw is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het nu met haar gaat, weet hij niet. ,,Uiteraard hopen we dat het goed afloopt.’’

Het meisje heeft een politiesleutelhanger gekregen als dank voor haar kordate actie. ,,En we hebben haar uitgebreid gecomplimenteerd dat zij zo goed gehandeld heeft. Wat een topper, hulde!’’

Ook het winkelpersoneel is vol lof over haar. ,,We zijn er wel van geschrokken. We hopen dat het goed gaat met mevrouw. Het meisje is heel kalm gebleven. Ze wist precies wat ze moest doen.” 

Quote

Een geweldige actie van het meisje, echt fantas­tisch

Willem Saris, Wijkagent
  1. ‘Relatie voormalige hoofdofficieren was plakkerig en ongezond’

    ‘Relatie voormalige hoofdoffi­cie­ren was plakkerig en ongezond’

    Het eerder achtergehouden hoofdstuk van het rapport van de commissie-Fokkens, die een reeks interne perikelen in de hogere regionen van het Openbaar Ministerie (OM) onderzocht, is vandaag alsnog openbaar gemaakt. Vanwege privacygevoelige informatie en een dreigend kort geding van een tot dusver onbekend gebleven ‘belanghebbende’ werd bij de presentatie van het rapport op 25 april van publicatie van het hoofdstuk afgezien. Het geding is niet doorgezet, aldus het OM. In het hoofdstuk komen saillante verklaringen over de affaire tussen de twee hoofdofficieren aan bod.
  2. Prik van een pieterman? Direct onder de hete kraan, dan is het (meestal) zo over

    Prik van een pieterman? Direct onder de hete kraan, dan is het (meestal) zo over

    Zijn naam klinkt als het begin een Sinterklaasliedje, maar de naklank is een stuk minder vrolijk. De kleine pieterman is een uiterst giftig visje, dat zich ook aan onze kusten ophoudt. Een steek van het diertje had grote gevolgen voor een Belgische badgast in Knokke. De vrouw draaide met een extreem allergische reactie het ziekenhuis in, maar hoewel pijnlijk is de prik van een pieterman doorgaans snel verholpen.