Melkveehouders leggen bom onder landbouwakkoord

Met videoZwak het eisenpakket af voor natuur, bemesting en klimaat, anders komt er geen breed landbouwakkoord tussen regering en agrarische sector. Die eis hebben verschillende organisaties van melkveehouders vrijdag op tafel gelegd.

7 reacties

 • E. Lentekind- De Jong

  2 maanden geleden
  Het wordt tijd dat de overheid harder op gaat treden: we leven in een boeren vrijstaat. Als daar het verstand zou zitten, was er nog hoop. Boeren verstand is niet wat we nodig hebben. Daar redden we ons leefklimaat niet mee.
 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  Ik vind het terecht dat de boeren cq ondernemers protesteren,ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat ze een worst wordt voor gehouden door de overheid,adema speelt een vies spelletje,fantastisch dat de boeren hun rug recht houden in deze voor hun frustrerende tijd
 • Willem Heerema

  2 maanden geleden
  Er is verschil tussen landbouw en veeteelt. Een sanering heeft voor de natuur het beste effect als men de veeteelt terug dringt. Vlees eten heeft overigens een rendement van slechts 10%. De rest (90) is milieuvervuiling.
 • H de Vries

  2 maanden geleden
  Dhr Bouw moet z'n kennis bijspijkeren. Van oorsprong circuleren vogelgriepvirussen in wilde vogels, die er niet heel ziek van worden. Ze kunnen ook pluimvee besmetten maar kippen worden er nauwelijks ziek van. In de intensieve pluimveehouderij ontstaan echter hoogpathogene varianten, die voor vogels zeer dodelijk zijn. Wilde vogels leiden onder de pluimvee industrie, niet andersom.
 • H de Vries

  2 maanden geleden
  Ze beginnen nu pas in de sector in de gaten te krijgen dat het de bedoeling is dat ze in omvang teruggaan naar de jaren 70? Dus voordat de ellende met overproductie en fosfaat- en stikstofvervuiling begon? Wake-up! En duidelijk dat de sector alle hulp daarbij afwijst. Bleker (die zelf geen last heeft), het LTO en de andere voormannen kiezen voor een koude, harde sanering. Het zullen je vertegenwoordigers maar zijn.
 1. Dronken bestuurder van gehandicaptenbusje schept twee cliënten en botst tegen woning: ‘Enorme klap’
  1

  Dronken bestuurder van gehandicap­ten­bus­je schept twee cliënten en botst tegen woning: ‘Enorme klap’

  Een bestuurster van een taxibusje voor gehandicapten is maandagochtend tegen een gevel van een woning in de Tolsteeg in Sliedrecht gebotst. Twee mensen die op de stoep liepen zijn daarbij geschept en in ieder geval één iemand is zwaargewond geraakt. De bestuurster van het busje was onder invloed van drugs of alcohol. De bewoners van de woning zijn ontdaan: ,,We hoorden een klap, en zagen toen twee van onze buren liggen.”
  Sliedrecht