Merkel, vandaag op werkbezoek in Bremerhaven
Volledig scherm
Merkel, vandaag op werkbezoek in Bremerhaven © AFP

Merkel betuigt steun aan mensen in Utrecht

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft haar steun uitgesproken voor de mensen in Utrecht naar aanleiding van de schietpartij in de stad, waarbij drie doden en vijf gewonden zijn gevallen. Merkels woordvoerder liet weten dat ze ,,met zorg en in solidariteit in deze uren aan de mensen in Utrecht denkt’'. Ze treurt om de slachtoffers en hoopt dat de dader snel gepakt wordt en er geen gevaar meer dreigt.

Inmiddels hebben ook tal van ministers uit EU-landen  in Brussel hun medeleven uitgesproken met de slachtoffers van de schietpartij in Utrecht. Minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok had zijn ambtgenoten verteld over de gebeurtenissen in de domstad.

De Oostenrijkse minister Karin Kneissl liet weten geschokt te zijn door ,,weer een brute aanval’' en condoleerde de naasten van de slachtoffers. Ekaterina Zaharieva uit Bulgarije sprak haar diepe bezorgdheid uit.

,,Zo bedroefd om te horen over de vreselijke schietpartij in Utrecht’', aldus de Zweedse minister Margot Wallström. Zij bracht haar condoleances direct over aan Blok.

Ook de Belgische minister Didier Reynders toonde zich geschokt. Hij betuigde zijn medeleven aan de families van de slachtoffers en aan zijn collega Blok. ,,We zullen blijven samenwerken tegen deze vreselijke aanvallen tegen onze samenleving.’’

Volg de laatste ontwikkelingen in Utrecht via ons liveblog.