Volledig scherm
De kraan werd meegenomen van een terrein aan de Mijlweg. © Politie Dordrecht

Metershoge 'weggegoochelde' hijskraan na maanden teruggevonden

Het was een mysterie. Een 19 meter hoge kraan werd afgelopen jaar ongezien meegenomen van een terrein aan de Mijlweg in Dordrecht. Nu, vijf maanden later, is het voertuig teruggevonden in de buurt van Antwerpen.

De kraan met een waarde van 1.250.000 euro verdween in de nacht van donderdag 31 augustus op vrijdag 1 september spoorloos. De bizarre diefstal plaatste de Dordtse eigenaar Hovago Cranes voor een raadsel. ,,Dit lijkt wel een actie van Hans Klok of David Copperfield’’, zei bedrijfsleider Marcel Riemslag na de verdwijning van het voertuig. 

Het bericht over de diefstal van de kraan werd massaal gedeeld op social media. Ook gingen de eigenaar, politie en enkele bedrijven die gespecialiseerd zijn in het opsporen van gestolen goederen op zoek naar de kraan. Die zoektocht blijkt nu succesvol te zijn geweest. 

  1. Anorexiapatiënte (19) ligt al anderhalf jaar vastgebonden in bed in kliniek

    Anorexiapa­tiën­te (19) ligt al anderhalf jaar vastgebon­den in bed in kliniek

    Een 19-jarige anorexiapatiënte ligt al anderhalf jaar 24 uur per dag vastgebonden in een bed in een Nederlandse ggz-instelling. In een door haar gemaakt filmpje dat het tv-programma Zembla in bezit heeft, laat ze zien hoe ze met een ‘Zweedse band’ rondom haar middel, haar schouders, polsen en voeten gefixeerd ligt. De jonge vrouw, die met sondevoeding in leven wordt gehouden, ligt vast omdat ze een gevaar voor zichzelf vormt.