Een ruimte waar de Roemenen moesten slapen
Volledig scherm
Een ruimte waar de Roemenen moesten slapen © Gemeente Maasgouw

Migranten 'met noorderzon vertrokken' na vondst op Limburgse boerderij: 'We weten niet waar ze zijn’

UPDATEOp een boerderijcomplex in het Limburgse kerkdorpje Linne (bij Roermond) zijn ruim vijftig Roemeense arbeidsmigranten aangetroffen onder ‘erbarmelijke en gevaarlijke omstandigheden’, bevestigt de gemeente Maasgouw in een verklaring. Zij werden afgelopen donderdag gevonden tijdens een gezamenlijke controle van de vreemdelingenpolitie, de Inspectie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en de gemeente Maasgouw, waar Linne onder valt. Inmiddels zijn de migranten ‘met de noorderzon vertrokken’ richting een onbekende bestemming, zegt burgemeester Stef Strous (PvdA) tegen deze site.

2 reacties

 • Hans de Haas

  2 jaar geleden
  Hoe is het God's naam mogelijk dat in dat geval in Linne niet direkt aangifte van een geconstateerde misdrijf is gedaan ??? - ik wist niet dat ik naast de Kalahari leefde ; je moet maar met een flesje bier door een Amsterdams park lopen , of 38 kms rijden op een blaue scooter ,,, of zonder helm - maar ja een 'paar' Roemenen in een schuur ... Ach !! Viva Justisie - en 'erediensten' - !!! à la Grapperhuis = Christen-Democraaat ! Hup-Hurrah !!
 • Marcel Bekhof

  2 jaar geleden
  Verantwoordelijken oppakken en niet met een lullig taakstrafje belonen!
 1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?