Melkkoeien in de wei in Eemdijk bij Bunschoten-Spakenburg.
Volledig scherm
Melkkoeien in de wei in Eemdijk bij Bunschoten-Spakenburg. © Caspar Huurdeman

Miljardenplan om boeren uit te kopen ‘onrealistisch’: ‘Er zijn alternatieven’

PlanbureauDe hoge verwachtingen die het kabinet heeft van de nieuwe uitkoopregeling ter waarde van 7,4 miljard euro om boerenbedrijven te beëindigen zijn ‘onrealistisch’. Die conclusie trekt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) in een vandaag gepubliceerd rapport.

14 reacties

 • e v.d. wilgen

  2 maanden geleden
  Dat woest aantrekkelijke aanbod van v.d. Wal zal wel niet zo woest aantrekkelijk zijn anders hadden de boeren in rijen van drie voor de deur gestaan. Het zal wel weer een sigaar uit eigen doos geweest zijn.
 • Hendrik Willemsen

  2 maanden geleden
  @Siemonsma. Doen we dat A) voor alle boeren in Europa? Nederland wil in principe al langer van de subsidies af, maar vooral Frankrijk ligt dwars. B) Zullen wen dan ook stoppen met subsidies op allerlei andere zaken? C) Accepteer jij het dat zeer veel eten duurder wordt?
 • Siemonsma

  2 maanden geleden
  Schaf alle belastingvoordelen en subsidies af voor boeren, dan is het een stuk gemakkelijker om ze voor een laag bedrag uit te kopen
 • Henk Renzebrink

  2 maanden geleden
  Als het klopt wat het PBL beweert, waarom komen ze er nu pas mee? Dit is wel heel makkelijk en zeker mosterd na de maaltijd. Kom eens zelf met echte oplossingen, dan ben je geloofwaardig en dien je het doel.
 • Anouk Rotman

  2 maanden geleden
  stikstof beleid.. nee hectare innen om woningen op zetten en weg groene stukken...