Medewerkers op de speciale Covid-ic-afdeling in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Het aantal mensen dat met een coronabesmetting in een ziekenhuis ligt, is voor het eerst in bijna een maand tijd gezakt tot onder de duizend.
Volledig scherm
Medewerkers op de speciale Covid-ic-afdeling in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Het aantal mensen dat met een coronabesmetting in een ziekenhuis ligt, is voor het eerst in bijna een maand tijd gezakt tot onder de duizend. © ANP / ANP

Minder dan 1000 mensen met corona in de ziekenhuizen, voor het eerst in bijna maand

Het aantal mensen dat met een coronabesmetting in een ziekenhuis ligt, is voor het eerst in bijna een maand tijd gezakt tot onder de duizend. Ziekenhuizen behandelen momenteel 989 positief geteste mensen, het laagste aantal sinds 7 oktober.

  1. Koningin Máxima pleit in actieplan voor hulp aan jongeren die ‘dichtbij en altijd beschikbaar is’

    Koningin Máxima pleit in actieplan voor hulp aan jongeren die ‘dichtbij en altijd beschik­baar is’

    Hulpverleners en docenten trainen om gesprekken te voeren over mentale gezondheid, meer inloopvoorzieningen voor jeugd in de wijk, betere lesprogramma's en een campagne met influencers om psychische weerbaarheid online aandacht te geven. Dat zijn de belangrijkste pijlers van het actieplan ‘Het gaat om jou!’ van stichting Mind Us, waar koningin Máxima erevoorzitter en mede-initiatiefnemer van is. Vandaag werd het plan gepresenteerd op Paleis Noordeinde.