Een vaccinatielocatie van de GGD in Almere.
Volledig scherm
Een vaccinatielocatie van de GGD in Almere. © ANP

Minder dan helft kwetsbaren maakte prikafspraak, vijftigers versneld uitgenodigd

Van de 1,5 miljoen mensen die op basis van een medische indicatie de afgelopen weken zijn opgeroepen voor een coronavaccinatie, hebben er slechts 670.000 een afspraak gemaakt. Dat meldt de GGD. Vijftigers worden deze week daarom versneld uitgenodigd voor een prikafspraak.

13 reacties

 • L.J.H. Jonkeren

  1 maand geleden
  Ok, toch geplaatst. Prima.
 • L.J.H. Jonkeren

  1 maand geleden
  Dus..... ook al censuur bij de Stentor? Ik had eigenlijk niet anders verwacht. Zal het op Facebook vermelden.
 • L.J.H. Jonkeren

  1 maand geleden
  Het verbaast me niet dat er steeds minder mensen gehoor geven aan de oproep. Waarom ,ou je als gezonde niet kwetsbare mens een vaccin nemen wat eigenlijk geen vaccin is in de ,oude, zin van het woord en waarvan nog helemaal niet duidelijk is wat het op termijn met je doet? Ik ga in elk geval onder geen enkele voorwaarde. .
 • gerda tiemens

  1 maand geleden
  Heb medische indicatie,afgelopen zaterdag uitnodiging ontvangen.Zelfs 2! Als er zo veel ruimte is,waarom kan ik dan pas 9 juni terecht voor een eerste prik.En gezonde mensen om mij heen met de zelfde leeftijd,(geboren in 1962),hebben de eerste prik al gehad.
 • gerrit vorderman

  1 maand geleden
  Mijn man en ik zijn als kwetsbare 60 minder nog aan het wachten op de uitnodiging Niet zo gek dus dat er nog niet veel afspraken gemaakt zijn als de uitnodiging niet verstuurd is.
 1. Per abuis héle huisartsenpraktijk uitgenodigd voor coronaprik en foutje met 35.000 mensen uit 1963
  PREMIUM
  Update

  Per abuis héle huisartsen­prak­tijk uitgeno­digd voor coronaprik en foutje met 35.000 mensen uit 1963

  In het Zuid-Hollandse Bergschenhoek is door een fout een gehele huisartsenpraktijk uitgenodigd voor een coronavaccinatie. De uitnodiging voor de vaccinatieafspraak plofte ook bij kerngezonde mensen op de mat, in plaats van alleen bij mensen met een medische indicatie, zoals bijvoorbeeld ernstige astma of hartproblemen. Ook ging er iets mis met de uitnodiging aan mensen uit 1963 die vandaag hun brief ontvingen.
 2. Tupperware uit de as herrezen: ‘Ik dacht dat ze haar voorraad wilde verkopen’
  PREMIUM

  Tupperware uit de as herrezen: ‘Ik dacht dat ze haar voorraad wilde verkopen’

  Enthousiast probeert Tupperwareconsulent Wilma van Kalkeren uit Herveld kampeerders op de Camping Waalstrand in Gendt warm te maken voor de grote variatie aan (ook nieuwe) kunststof producten voor huishoudelijk gebruik. ,,Toen afgelopen maart als donderslag bij heldere hemel de stekker uit Tupperware Nederland werd getrokken, heb ik nadat ik van de schrik was bekomen, een doorstart gemaakt. En de bestellingen blijven komen.”