Volledig scherm
De stationshal van Utrecht Centraal en het briefje © ANP/Miquell Bakker

Miquell vindt envelop met veel geld en emotioneel briefje op Utrecht CS: van wie is het?

Miquell Bakker (30) vond afgelopen zondag een envelop op Utrecht Centraal, met daarin een lieve brief én een groot geldbedrag. Al dagen probeert hij de rechtmatige eigenaar op te sporen. Niet makkelijk, ondanks dat zijn opsporingsbericht op Facebook ruim 2600 keer gedeeld werd. Het resultaat tot nu toe: 400 berichtjes in zijn inbox, 0 rechtmatige eigenaren.

„Maar ik ben ook van jullie gaan houden en dankbaar dat jullie mij zo accepteren. Geniet samen. Groeten, Jan”, luidt het afsluitende deel van het briefje dat in de envelop zat. Miquell wilde de zinnen eerst niet delen op internet, maar omdat de eigenaar zich twee dagen na de vondst nog steeds niet heeft gemeld, deelde hij de emotionele laatste zin tóch. „Dit moet toch iemand herkennen?”

Het geldbedrag houdt hij nog wel geheim; als de afzender zich zou melden, kan hij deze zo identificeren. Miquell laat alleen los dat het niet om een paar honderd euro gaat: „Het is echt veel geld. Héél veel.” 

‘Pas openmaken onderweg’

Afgelopen zondag zag Miquell de envelop met daarop ‘Pas openmaken onderweg!’ voor de Hema op Utrecht Centraal liggen. Midden op het looppad. Miquell was onderweg naar een festival en deed nog even boodschappen bij de Hema. Toen hij weer naar buiten kwam, lag hij er nog steeds. „Ik dacht dat het misschien een grap of een publiciteitsstunt was”, vertelt Miquel. Toch pakte hij de envelop op, haalde zijn trein, en maakte hem toen open. 

„Ik schrok, want er zat heel veel geld in. Eerst was ik blij, want dat kwam lekker uit voor het festival. Maar toen ik het briefje erbij las, kon ik het niet over mijn hart verkrijgen het te houden.” 

Volledig scherm
De extra zin die vinder Miquell vandaag bekendmaakte. © Miquell Bakker

Overstromende inbox

„De inhoud van de brief is zó lief. Ik zou het zelf heel zuur vinden als ik dat briefje en ook deze hoeveelheid geld kwijt zou raken. Wel knullig hoor, om dit te verliezen.” Miquell plaatste de voorkant van de enveloppe en een stukje van de tekst erin op Facebook.

Het bericht kreeg honderden reacties en werd 2600 keer gedeeld. Miquells inbox stroomt over: „Ik heb nu ruim 400 berichtjes binnen. Veel zijn aardig, mensen vinden het lief en goed dat ik het geld niet zelf heb gehouden. Andere berichtjes zeggen dat ik het juist wél had moeten houden. Onzin natuurlijk. En genoeg mensen doen zich voor als de eigenaar, maar zijn het niet. Je prikt er makkelijk doorheen.” 

De juiste persoon heeft zich nog steeds niet gemeld. Miquell hoopt dat dit snel gaat gebeuren. „Al is het maar omdat ik dan van al die berichtjes af ben.” 

Volledig scherm
Miquell vond de enveloppe zondag op Utrecht Centraal. © Miquell Bakker
Volledig scherm
'Pas openmaken onderweg!', stond er op de envelop die Miquell vond. © Miquell Bakker
  1. Farmers Defence Force betreurt kwetsen mensen met uitspraak over nazi-Duitsland en Jodenvervolging

    Farmers Defence Force betreurt kwetsen mensen met uitspraak over na­zi-Duits­land en Jodenver­vol­ging

    Het bestuur van Farmers Defence Force (FDF) betreurt het dat mensen zijn gekwetst door de uitspraken die hun voorman Mark van den Oever vrijdag heeft gedaan. Van den Oever vergeleek de manier waarop boeren worden behandeld met nazi-Duitsland, ,,waar een kleine meerderheid het voor de rest bepaalde” en haalde ook de Jodenvervolging aan. Wel zegt het bestuur de actiegroep over die uitspraken dat ‘een aantal vergelijkingen zorgelijke overeenkomsten vertonen’.