Misdragingen Marco Kroon bewezen: 100 uur taakstraf

DEN BOSCH - Oorlogsheld Marco Kroon (49) s vandaag in de rechtbank van Arnhem veroordeeld tot 100 uur taakstraf wegens zijn misdragingen tijdens het carnaval in Den Bosch in maart van dit jaar. De straf is conform de eis.

De onderscheiden militair kwam in de problemen nadat hij werd betrapt tijdens wildplassen op de Parade in het centrum van de stad. Nadat hij hiervoor was bekeurd toonde hij volgens het OM een agente zijn geslachtsdeel. Kroon werd daarop gearresteerd, maar gaf toen volgens het OM een andere agent een achterwaartse kopstoot, iets wat Kroon altijd heeft ontkend. Ook het tonen van zijn geslachtsdeel, ontkent hij. Het wildplassen gaf hij wel toe.

Kroon hoeft hij zijn dapperheidsonderscheiding de Militaire Willems-Orde waarschijnlijk niet in te leveren. Die komt pas in gevaar bij een straf van een jaar cel of meer. Of hij ook kan aanblijven als militair is wel een stuk onzekerder geworden.

Marco Kroon en zijn advocaten Geert-Jan en Carry Knoops tijdens de zitting in de rechtbank. De drager van de Willems-Orde hoort maandag om 13:00 uur wat de rechter vindt van zijn vermeende misdragingen tijdens carnaval in Den Bosch.
Volledig scherm
Marco Kroon en zijn advocaten Geert-Jan en Carry Knoops tijdens de zitting in de rechtbank. De drager van de Willems-Orde hoort maandag om 13:00 uur wat de rechter vindt van zijn vermeende misdragingen tijdens carnaval in Den Bosch. © ANP
Marco Kroon tijdens zijn arrestatie bij het carnaval
Volledig scherm
Marco Kroon tijdens zijn arrestatie bij het carnaval © politie
  1. Webwinkels verdienen grof geld met alternatieve ‘anti-coronavaccins’: beschermstenen en aurasprays
    video

    Webwinkels verdienen grof geld met alternatie­ve ‘an­ti-coronavac­cins’: bescherm­ste­nen en aurasprays

    Alternatieve genezers en kwakzalvers zien hun omzetten momenteel stijgen door de verkoop van middelen die zouden beschermen tegen het coronavirus of helpen bij het herstellen van een Covid 19-besmetting. Dat concludeert Voxpop- en Ochtend Show to go-presentator Roel Maalderink (28) na telefonische gesprekken met meerdere aanbieders. Vooral brokjes van de steensoort shungiet en zogenoemde auraspray blijken niet aan te slepen. ,,Levensgevaarlijk die handel.”