Het regende behoorlijk, maar de mensen die erbij waren spreken stuk voor stuk van een weergaloos festival in een blije, in wietdampen gedrenkte hippiesfeer. 100.000 mensen dansten, gingen uit de kleren, hadden plezier en lieten een ongekende puinhoop achter op het festivalterrein.
Volledig scherm
PREMIUM
Het regende behoorlijk, maar de mensen die erbij waren spreken stuk voor stuk van een weergaloos festival in een blije, in wietdampen gedrenkte hippiesfeer. 100.000 mensen dansten, gingen uit de kleren, hadden plezier en lieten een ongekende puinhoop achter op het festivalterrein. © ANP

Moeder aller festivals: ‘We wisten niet dat het zó groot zou worden’

50 jaar na Holland PopPakweg 100.000 bezoekers waren precies 50 jaar geleden getuige van het eerste grote popfestival in Nederland, Holland Pop in het Kralingse Bos in Rotterdam. Een korte reconstructie, omlijst met herinneringen van lezers.

  1. Plots staat Lourens oog in oog met een walvis bij Westkapelle: ‘Het was schitterend, maar ook best link’

    Plots staat Lourens oog in oog met een walvis bij Westkapel­le: ‘Het was schitte­rend, maar ook best link’

    Lourens Janisse wist niet wat hij zag tijdens een vistochtje maandagmorgen op de Noordzee voor de kust van Westkapelle. Vanuit het niets dook ineens een bultrug walvis op uit het water. Janisse pakte meteen zijn telefoon om het dier vast te leggen. ,,Hij zwom naar ons toe, maar we waren ook wel wat angstig. Ons bootje is niet zo groot en we waren drie à vier kilometer uit de kust.”