Moeder en kind gewond bij ongeval met bakfiets in Bodegraven

UpdateEen moeder en haar drie zoontjes zijn vanochtend aangereden door een vrachtwagen in Bodegraven. De moeder en één van de drie kinderen, zijn gewond geraakt, alleen de moeder is naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeluk gebeurde rond 08.30 uur op de spoorwegovergang op de Oud Bodegraafseweg.

Twee kinderen zaten in een bakfiets, de derde fietste op een eigen fietsje. De moeder en één van de kinderen zijn gewond geraakt. Het kind is in de ambulance geholpen, de moeder is naar het UMC gebracht met verwondingen aan haar been. De verwondingen zijn niet levensbedreigend. De vrachtwagenchauffeur wordt ondervraagd door de politie.

De traumahelikopter die werd opgeroepen voor het ongeluk, landde op de Dronenhoek. Ook waren er drie ambulances op de plek van het ongeval. Veel mensen zagen het ongeval gebeuren. De spoorwegovergang is één van de twee verbindingen van Bodegraven-Noord naar Bodegraven-Zuid. De overgang wordt dagelijks door honderden voetgangers, fietsers en automobilisten gebruikt.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Het ongeluk gebeurde bij de spoorwegovergang.
Volledig scherm
Het ongeluk gebeurde bij de spoorwegovergang. © Josh Walet

Aangetikt

Quote

Ik was heel bang, want hij was zo stil

Carmen Ebbers

Carmen Ebbers zag het ongeluk gebeuren. Zij zat met haar twee kinderen in de auto te wachten voor de gesloten spoorbomen. ,,De moeder reed langs mij heen en ging vóór de vrachtwagen staan wachten. Ze had twee kinderen in de bakfiets, haar 7-jarig zoontje reed op zijn fietsje naast haar. Toen de bomen open gingen heeft de vrachtwagen haar fiets waarschijnlijk aangetikt, waardoor ze viel. Vervolgens is de chauffeur over haar benen en over de bakfiets gereden met daarin het 2-jarige jochie. Ik kon het écht niet geloven, ik dacht ‘nee, dit kán gewoon niet’.’’

Snijwonden

Meteen zette ze haar auto aan de kant en rende naar de slachtoffers om ze te helpen. De moeder had een fikse wond aan het been, de peuter had snijwonden voor zover zij kon zien. Vooral over het kleintje maakte zij zich grote zorgen. ,,Ik was heel bang, want hij was zo stil.’’

Quote

Echt, ze mogen in de handen knijpen hoe het is afgelopen

Carmen Ebbers

Ebbers vermoedt dat het ongeluk aan pure pech is te wijten. ,,De moeder ging midden voor de truck staan en niet in de dode hoek, zodat ze er vanuit kon gaan dat de chauffeur haar kon zien. Maar ik heb zelf ook op een vrachtwagen gereden; zeker op deze plek zie je nauwelijks iets. Je wagen staat namelijk op de helling naar de spoorwegovergang toe. De chauffeur heeft waarschijnlijk wel haar hoofd voor zich gezien, maar zeker niet de bakfiets en het jongetje dat ernaast reed. Echt, ze mogen in de handen knijpen hoe het is afgelopen. Zeker het kleine jongetje in de bakfiets is door het oog van de naald gekropen. Je ziet, de bak is gewoonweg platgereden’’, wijst zij.

Rotplek

Zij en veel andere buurtbewoners noemen de spoorwegovergang ‘een rotplek’. Verderop aan de Doortocht zitten twee supermarkten die moeten worden bevoorraad. ,,Sinds een jaar zit bovendien aan de zuidkant van het spoor, nabij de Oud Bodegraafseweg en de Dronenweg, een krattenwasserij. Daar gaat ook heel veel verkeer naartoe’’, zeggen omwonenden. De wegen aan weerszijden van de spoorwegovergang zijn te krap voor de steeds langer wordende trailers. ,,Ze kunnen de bocht niet maken zonder helemaal over de andere weghelft te gaan.’’

In verband met het ongeluk is de kruising met de spoorwegovergang afgesloten voor al het verkeer. Na onderzoek wordt deze weer vrijgegeven, meldt de politie. Het treinverkeer rijdt gewoon volgens dienstregeling. 

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.