Ballonnen oplaten als startpunt van de Week van de Lentekriebels.
Volledig scherm
PREMIUM
Ballonnen oplaten als startpunt van de Week van de Lentekriebels. © Roel Dijkstra

Moeder houdt kind thuis om seksuele voorlichting, school is wantrouwen zat: ‘Ze nemen het gewoon niet aan’

met pollJuf Mirjam van de Willibrordschool in Bodegraven kan er met haar pet niet bij: door ophef over seksuele voorlichting houdt een moeder nu haar kind thuis van hun school. ,,Dan denk je, waar is het vertrouwen gebleven in de samenleving?”

48 reacties

 • Alex Eijsink

  2 maanden geleden
  Ook kinderen van 6 en 7 zijn al bezig met hoe anderen eruit zien. Beter uitgelegd dan dat ze er oo een andere manier achter moeten komen. Aanvaard toch gewoon basale samenleving issues. Vaccineren doen we ook echt om mensen te beschermen. School is les in het leven. Aanvaard dat met vreugde. Doen je kinderen meestal ook.
 • Louis Groenewegen

  2 maanden geleden
  Meisjes van 9 zijn soms al ongesteld en jongens zijn nieuwsgierig..Goede voorlichting is dan al nodig vooral over wat je niet wilt In groep 8 Kun je het al hebben over tiener zwangerschap...Hoe die je toekomst kunnen verwoesten
 • Marja Grooters

  2 maanden geleden
  Lijkt mij prima voor kinderen van groep 8. Dat seksuele voorlichting deel uitmaakt van de leerplicht is onzinnig. Niet alle kinderen zijn op die leeftijd al aan seksuele voorlichting toe. Het als verplicht nummertje opvoeren vind ik niet oké. Ik was er zelf op die leeftijd totaal niet aan toe en kan me levendig indenken dat dit ook voor een deel van de kinderen van nu geldt. Als het gaat om jongere kinderen dan vind ik dat toch echt een taak van de ouders zelf en niet van school.
 • Hans Voskamp

  2 maanden geleden
  Ja ja....hebt u ook suikervrije suikerspinnen? Waar komt deze hypergevoelige, overbezorgde opvoedkunde vandaan? Welke overdreven luxe en aandacht moet het nu opgroeiende kind ondergaan? Hebben al die mama's (vooral) zulke enorme schuldgevoelens vanwege crèche en BSO?
 • Jack van Santen

  2 maanden geleden
  Kennelijk is er behoefte aan een lespakket voor volwassenen; mediawijsheid, met als uitgangspunt, geloof niet alles wat online staat!