De vermoedelijke brandstichter werd hier opgepakt.
Volledig scherm
De vermoedelijke brandstichter werd hier opgepakt. © Instagram / Politie Oss

Mogelijke pyromaan opgepakt na drie branden in één nacht in Oss

De politie in Oss heeft vrijdagnacht een man aangehouden die wordt verdacht van het aansteken van zeker drie branden in dezelfde nacht. Hij werd op heterdaad betrapt bij een poging een vierde brand te stichten. 

De eerste brand woedde in een schuur aan de Willibrordusweg. Voor het vuur kon overslaan naar restaurant Clemens wist de brandweer het te blussen. De politie had al snel een vrij duidelijk signalement van de dader, aldus een Osse agent op Instagram. 

In het uur daarop meldden omwonenden van de Vierwindenlaan nog twee branden, in een bosgebied. Enkele vierkante meters brandden hier af. Volgens de politie had hier een flinke bosbrand kunnen ontstaan; door het mooie weer van de laatste tijd is ook de natuur alweer erg droog. 

Grijsgeblakerd gezicht

De politie was de verdachte op dat moment al op het spoor, dankzij een getuige aan de Vierwindenlaan. Zij zag dat de man aan ramen en deuren van haar huis en schuur voelde. Agenten hebben meteen de omgeving afgezet en de man ingesloten. Bij het huis zagen zij hoe de man met een aansteker een hoop droge bladeren en takken in brand probeerde te steken.

Aan zijn gezicht was al te zien dat hij meer branden op zijn geweten had, aldus de Osse politie. Dat was grijsgeblakerd van de rook. De handen van de man waren zwart en hij stonk naar rook. 

Schadevergoeding

De verdachte bleek 1750 euro op zak te hebben. Dat is in beslag genomen, zodat daar in de toekomst eventueel een schadevergoeding van kan worden betaald. 

De verdachte had behoorlijk was geld bij zich. Volgens de politie in totaal 1750 euro.
Volledig scherm
De verdachte had behoorlijk was geld bij zich. Volgens de politie in totaal 1750 euro. © Instagram / Politie Oss