Bij het verkeersdrama  kwamen drie jongens (een van 15 en twee van 16 jaar) om het leven.
Volledig scherm
Bij het verkeersdrama kwamen drie jongens (een van 15 en twee van 16 jaar) om het leven. © Inter Visual Studio/Stefan Roode

Mogelijke veroorzaker van fataal ongeluk in Anna Paulowna weet niets meer

UpdateDe 20-jarige Siem B. uit Oudesluis kan zich naar eigen zeggen helemaal niets meer herinneren van het fatale auto-ongeval dat hij vorig jaar op 1 september in Anna Paulowna zou hebben veroorzaakt. Door de klap kwamen drie tieners om het leven. Wegens vermeende vooringenomenheid wraakte de advocaat van B. de rechtbank, maar dat verzoek werd afgewezen. Vrienden en bekenden verklaarden dat B. wel degelijk achter het stuur zat.

  1. Koningin Máxima pleit in actieplan voor hulp aan jongeren die ‘dichtbij en altijd beschikbaar is’

    Koningin Máxima pleit in actieplan voor hulp aan jongeren die ‘dichtbij en altijd beschik­baar is’

    Hulpverleners en docenten trainen om gesprekken te voeren over mentale gezondheid, meer inloopvoorzieningen voor jeugd in de wijk, betere lesprogramma's en een campagne met influencers om psychische weerbaarheid online aandacht te geven. Dat zijn de belangrijkste pijlers van het actieplan ‘Het gaat om jou!’ van stichting Mind Us, waar koningin Máxima erevoorzitter en mede-initiatiefnemer van is. Vandaag werd het plan gepresenteerd op Paleis Noordeinde.