Johan Vollenbroek is eigenlijk wel blij met de verkiezingswinst van BBB.
Volledig scherm
PREMIUM
Johan Vollenbroek is eigenlijk wel blij met de verkiezingswinst van BBB. © Rob Voss

Monsterzege BBB zal milieu helpen, denkt ‘stikstofstrijder’ Vollenbroek: ‘De realiteit verandert niet’

De verkiezingsoverwinning van BBB is waarschijnlijk alleen maar goed voor het milieu, ziet stikstofactivist Johan Vollenbroek. Het openen van vliegveld Lelystad wordt alleen maar moeilijker, Schiphol zal moeten krimpen, de industrie minder moeten uitstoten. ,,En de realiteit rond de verkleining van de veestapel verandert niet.”

35 reacties

 • Benja Mauritz

  3 maanden geleden
  100% waarheid Succes BBB!
 • Hatse Flans

  3 maanden geleden
  De EU heeft geen stikstof regels. De EU stelt dat de natuur beschermd moet worden. Hoe Nederland dat doet, is aan Nederland. Daardoor verschillen de standpunten van BBB en MOB niet zoveel. Dit kabinet kiest ervoor om alles te hangen aan stikstof doelen voor veehouderij. Dus ik zie mogelijkheden...
 • Abel Blok

  3 maanden geleden
  Dat stikstofdossier blijft een hele vreemde. De grenzen zijn in NL ruim 100 keer lager dan in Duitsland. Alsof het aan de grens ophoudt. De oplossing is dus simpel. Stel onze grens gelijk aan de Duitse en er is geen probleem meer. Stop dus met het beste jongetje te willen zijn. De Nederlander denkt er in het algemeen ook zo over gezien de verkiezingsuitslag
 • Hendrik Willemsen

  3 maanden geleden
  @Arend Van Faassen. 75% heeft inderdaad geen BBB gestemd....maar je ziet nu al dat VVD en CDA naar BBB willen bewegen....net al veel andere rechtse partijen. Kijk je naar stikstof dan heeft de verkiezingen echt heel veel duidelijk gemaakt. Johan Vollenbroek blijft ook maar volhouden dat de veestapel gehalveerd moet worden omdat doel te bereiken. Terwijl er gewoon een wetenschappelijk rapport ligt dat het tegendeel aangeeft. We moeten vasthouden aan een realistisch plan.
 • Arend Van Faassen

  3 maanden geleden
  A.G. de Jong, het volk heeft inderdaad gesproken. De ideeën van BBB kunnen op zo'n 25% van de stemmers rekenen. Die andere 75% hoort niet bij het volk?