Volledig scherm
Ernstig ongeluk in Wernhout © MaRicMedia / Tom van der Put

Motorrijder en passagier overleden bij ernstige botsing met vrachtwagen in Wernhout

Een motorrijder en passagier zijn zaterdagavond overleden bij een ernstige botsing met een vrachtwagen op de Wernhoutseweg in Wernhout. Twee traumahelikopters kwamen, maar hulp mocht niet meer baten. 

De hulpdiensten werden opgeroepen om de motorrijder en de passagier, die achterop zat, eerste hulp te verlenen. Ze werden gereanimeerd, maar de artsen konden niet voorkomen dat beiden overleden.

Vrachtwagen dwars over de weg

De vrachtwagen staat dwars over de weg. De motor is vol op de zijkant ingereden. Waarom de vrachtwagen midden op de weg stond, wordt onderzocht. De vrachtwagenchauffeur is ongedeerd. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. 

De N263 is vanaf Zundert tot de Belgische grens afgesloten en blijft volgens de politie voorlopig dicht. Verkeersregelaars worden ingezet om het verkeer om te leiden. 

De nabestaanden van de slachtoffers worden door de politie geïnformeerd. 

Volledig scherm
Ernstige aanrijding in Breda, traumahelikopter moet komen voor twee mensen die op de motor zaten waar een vrachtwagen op botste. © MaRicMedia / Tom van der Put
  1. Knallende ‘crematie’ van traditie
    PREMIUM

    Knallende ‘crematie’ van traditie

    Het verkeer op de Westduinweg kan aan het begin van de zondagmiddag niet meer voor- of achteruit. Mannen, jongens, en zelfs een kind, springen uit de auto, halen spandoeken te voorschijn. De capuchons van hun zwarte hoodie ver over hun hoofd getrokken. Sommigen van hen zijn nog extra beschermd tegen herkenning door een doek voor hun gezicht. Ze schreeuwen, trekken vast een blikje bier open. Her en der klinken harde vuurwerkknallen. Af en toe leegt iemand zijn blaas in een brandgang.