Volledig scherm
© ANP XTRA

Na 85 walgelijke brieven en zakjes poep in seniorenflat nog geen spoor van de dader

Er heerst onrust en angst onder de bewoners van de seniorenflat Wilgenburg aan de Melis Stokelaan in Den Haag. Al zeker anderhalf jaar ontvangen zeven slachtoffers geregeld anonieme brieven 'met de meest walgelijke teksten en zelfs met zakjes poep'.

De brieven komen per post, worden onder de deur door geschoven, achtergelaten in de hal van de flat, of, zoals recentelijk, gevonden in de parkeergarage onder de auto van een slachtoffer. Ook werd een brievenbus van een van de slachtoffers met uitwerpselen besmeurd.

Maar ondanks die aanhoudende poepterreur hebben de politie en woningcorporatie Vestia nog altijd geen zicht op de dader, laat het stadsbestuur weten na vragen van raadslid Davituliani van Groep de Mos. Pijnlijker nog: ze doen ook geen onderzoek meer naar de pesterijen, stelt het Haagse stadsbestuur. Pas 'als er nieuwe aanknopingspunten zijn, zullen de politie en corporatie Vestia zich inspannen om de zaak op te lossen', heet het.

Volgens de gemeente heeft de woningbouwcorporatie 'op alle mogelijke manieren en met inzet van alle beschikbare middelen geprobeerd de pesterijen te stoppen'. Eerst nog via individuele gesprekken, daarna via groepsgesprekken en vervolgens zelfs door voor eigen rekening een recherchebureau in te schakelen. Desondanks bleven de anonieme brieven komen en kon men geen duidelijkheid krijgen over de identiteit van de verzender.

Na een aangifte heeft de politie de brieven onderzocht, maar ook dat leverde geen aanwijzingen op. Net zo min als de aanwezigheid van politieagenten op bijeenkomsten.