Beeld ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld ter illustratie © ANP

Na nekklem bij vriendin is zijn carrière bij politie heel snel voorbij

KAMPS DOET RECHTRonald Kamps schrijft dagelijks over een rechtszaak uit de regio. Niet alleen over de opgelegde straf, ook over het verhaal erachter. De zaak van vandaag: mishandelen partner.

4 reacties

 • M van de Giessen

  3 maanden geleden
  Ik diende vorig jaar een klacht in tegen zgn politie agenten voor hun bijzondere werkwijze: persoonlijke beledigingen, simplistisne, insinueringen en provocaties (vieze machtsspelletjes.) Ik was niet echt genuanceerd in mijn uitlatingen naardat ik mij geschoffeerd en gekleineerd voelde, deze provinciaalse cultuur niet kon rijmen met het begrip dat ik onder politieagent zou verstaan. Klacht uiteraard niet behandeld of ik zou mijn woorden terug moeten nemen. De krantenartikelen liegen er niet om!
 • Hennie Moelard

  3 maanden geleden
  @Arie Kozijn, precies! Hij is zeker niet de enige die deze machocultuur binnenstapt. Ach ja maar hij was nog geen Politieman, ze verschuilen zich overal achter en die doofpot is zo groot! Wanneer er iemand in deze wereld kan manipuleren en intimideren dan is dat zeker bij deze integere organisatie. Alle agressie, frustratie gaat ten koste van, ook intern kunnen ze er iets mee, racisme, intimidatie, zelfs moord etc. Nekklem, schieten, mishandelen de voorbeelden zijn er weer zelfs in opleiding.
 • Marjan Bos

  3 maanden geleden
  Achter de lopende band graag voor deze meneer
 • Arie Kozijn

  3 maanden geleden
  Hoe is die gozer in vredesnaam door de selectie cq keuring gekomen?
 1. Twintig jaar na de sneeuwbalmoord op Sedar Soares doet de man die werd vrijgesproken zijn verhaal
  PREMIUM
  Sedar Soares

  Twintig jaar na de sneeuwbal­moord op Sedar Soares doet de man die werd vrijgespro­ken zijn verhaal

  Nooit sprak Gerald Henriquez met de media over de ‘sneeuwbalmoord’ op de 13-jarige Sedar Soares, waar hij van werd verdacht, maar waar het gerechtshof hem van vrijsprak. Nu, exact twintig jaar nadat de Rotterdamse jongen om het leven kwam en hernieuwd onderzoek naar zijn dood in volle gang is, spreekt hij ineens wel. Omdat hij het zat is dat de politie toch weer in zijn omgeving zit te wroeten. ,,Ik wil dat het stopt.”
 2. Tom verkocht als 13-jarige tientallen kilo's drugs aan leeftijdsgenoten: ‘Ouders hadden niks door’
  PREMIUM
  jeugdcriminaliteit

  Tom verkocht als 13-jarige tientallen kilo's drugs aan leeftijds­ge­no­ten: ‘Ouders hadden niks door’

  Om even weg te zijn van alle prikkels thuis, zit Tom eenzaam op een bankje. Dat deze keuze de dan 13-jarige het verkeerde pad op trekt, kan hij niet weten. Zijn leven veranderde drastisch en criminelen zogen hem het drugsmilieu in. De tiener sluit deals over 50 kilo drugs, staat tijdens een ripdeal oog in oog met een vuurwapen en heeft meerdere loopjongens voor hem werken.