Na vaccins zweren sommigen nu zonnebrandcrème af: ‘Weet je wat pas gevaarlijk is? Huidkanker’

met videoNiet alle zonnebrandcrèmes bieden de bescherming die ze beloven, constateerde de Consumentenbond. Sommige mensen zweren zonnecrème nu helemaal af, zoals men ook niet op vaccins vertrouwt. Medici maken zich zorgen om die tendens. 

5 reacties

 • Henny Luijten

  2 weken geleden
  En nu is er ineens een nieuw artikel hierover in de stentor met Dermatoloog Soe Janssens. Ik vertel je: Laat je lichaam heel rustig wennen aan de zon. Ook dan verklein je de kans op melanomen, want dat is de meest kwalijke vorm van huidtumoren. Bouwvakkers werken de hele dag buiten in de zon, soms met alleen hemdjes aan. Smeren zij zich in? Nee. Komt er in die groep veel melanomen voor? Ach, welnee. Dat is juist een groep met de minste risico's. Sja. Hoe interpreteer je de feiten?
 • Henny Luijten

  2 weken geleden
  Ook hier ze je weer dat dingen uit zijn verband getrokken worden, daardoor verkeerd geïnterpreteerd worden. Zo kun je geen enkel geschreven artikel meer vertrouwen. Vaccins zijn goed en vaccins zijn slecht bij verkeerd gebruik. Zonnebrandcrème is goed en diezelfde crème is slecht bij verkeerd gebruik. Huidkanker is slecht, maar het hangt van het soort kankercellen af of dit zo slecht is als het artikel je doet geloven. Normaal genieten van de zon zónder crème kan soms echt geen kwaad, mits......
 • Yvonne Veld

  2 weken geleden
  Als men wel huidkanker krijgt door overmatig zonnen op de verkeerde uren verwacht men zeker wel zo snel mogelijk de beste behandeling?
 • JM SCHINKEL

  2 weken geleden
  Wat ontzettend dom . Een vriend van ons smeerde zich nooit in , had een melanoom , kwaadaardig en snelgroeiend . Is geopereerd. En een jaar later overleden . Verbranding van je huid maakt kankercellen aan . Smeer je in !!!
 • Stefan Ramon

  2 weken geleden
  iedereen mag zijn/haar keuze maken. keuzes hebben gevolgen, die dan ook accepteren. Wat niet toegelaten moet/mag worden is dat die keuzes aan andere worden opgelegd en dat een kleine groep die die keuze maakt dit gaat zien als normaal en de rest als abnormaal.