Op de Wylerbaan in Groesbeek is een wielrenner om het leven gekomen nadat diegene door een auto werd geschept.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de Wylerbaan in Groesbeek is een wielrenner om het leven gekomen nadat diegene door een auto werd geschept. © Waldie Rutten / Persbureau Heitink

Na wéér een dodelijk ongeluk in de regio: hoe veilig zijn we nog op de fiets?

Wéér een tragisch ongeluk. Wéér een fietser als slachtoffer. Na de dood van een wielrenner (53) vrijdag in Groesbeek hangen vraagtekens boven de fietspaden in de regio. Hoe veilig ben je op de tweewieler?

6 reacties

 • Herbert Kuipers

  1 maand geleden
  De bevolking is ook gestegen.Overdrijven we niet een beetje? Moeten we niet een beetje relativeren?
 • Ben Mulder

  2 maanden geleden
  Helemaal eens met Jos
 • Elly Verrips

  2 maanden geleden
  Ik woon in een relatief rustig gedeelte van de stad en toch durf ik sinds 3/4 jaar niet meer te fietsen en heb de fiets weggedaan. Reden:.... de fietsende schooljeugd die absoluut met 3 of 4 man naast elkaar moeten fietsen. Ik heb 2 maal een por met een ellenboog gehad met de roep: "Donder op ouwe!!!" 2 maal lag ik op het asfalt. Gelukkig geen ernstige schade.
 • jos zoet

  2 maanden geleden
  Hoe veilig? Begin maar eens met de oorzaak aan te pakken (snelheid, bellen etc )ipv van alles te roepen...
 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  Ik vind dat je heel veilig bent op de fiets als er voldoende ruimte is en daar wringt de schoen,in de steden wordt het autoverkeer ontmoedigd en toch is er zoveel alternatief verkeer dat het niet veel uitmaakt,het is een kwestie van inschikken
 1. Universiteit Maastricht maakt drie ton ‘winst’ op teruggevonden losgeld voor hackers

  Universi­teit Maastricht maakt drie ton ‘winst’ op teruggevon­den losgeld voor hackers

  De Nederlandse politie en het Openbaar Ministerie hebben een deel van het losgeld teruggevonden dat de Universiteit Maastricht in 2019 aan criminele hackers betaalde. De cryptomunten in kwestie zijn dankzij een gelukkige timing meer waard geworden. Daarom krijgt de universiteit een half miljoen euro terug, terwijl het indertijd bijna 200.000 euro aan losgeld betaalde. Dat blijkt uit een reconstructie van de Volkskrant.